Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlara tüberküloz konusunda bilgilendirme eğitimi verildi.
Verem Savaş Haftası nedeniyle düzenlenen seminerde, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Hemşireler Nuray Kulik ve Belgin Akay, tüberküloz'un insanlarda nasıl ortaya çıktığı hakkında bilgiler verdi. Tüberküloz'un hala tüm dünyada çok riskli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Belgin Akay, Tüberküloz'un tümüyle önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen halen her yıl 8-9 milyon insanın bu hastalığa yakalandığını ve bir milyondan fazla kişinin de yaşamını yitirdiğini dile getirdi.
Hemşire Kulik de şunları ifade etti: "Tüberküloz konusunda yaşanan bu gerçekler insanlık için kabul edilebilir bir durum değildir. Türkiye tüberkülozla mücadelede bu gün başarılı durumdadır. Dünyada 100 binde 130 civarında olan hastalık sıklığı, Türkiye'de 100 binde 24'tür. Türkiye Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği hedefleri yakalamış bulunmaktadır. Türkiye bu duruma kamu ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının, yani verem savaşı mücadelecilerinin büyük bir çabası ile gelmiştir."
(SD-ERG-Y)

04.01.2013 15:07:35 TSI

Editör: Wan Haber