Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Manisa'da coğrafi açıdan 3 ilçenin ortasında yer alan ilçeye bağlı Büyükbelen Beldesine plaka okuma özeliğine sahip kamera kurulacağını söyledi.
Saruhanlı'da haftanın ilk Asayiş toplantısı, Kaymakam Otcu'nun Başkanlığı'nda Büyükbelen Beldesinde gerçekleştirildi. Belde Belediye Başkanı Mehmet Keyik'in makamında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir ile İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban da hazır bulundu. Güncel asayiş olaylarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Otcu, İlçede adi suçların dışında önemli bir asayiş olayı olmadığını, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Büyükbelen Beldesinin, 3 ilçenin ortasında yer aldığını, bu bakımdan beldenin güvenlik açısında ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Otcu, şöyle dedi: "Köy ve beldelerimizin birçoğunda kamera sistemi var. Bu sayede asayiş olaylarının önlenmesini sağladık. Bunun için Büyükbelen Beldesine, Belediyenin de desteğiyle plaka okuma özelliğine sahip kameralar kuracağız. Sistem önümüzdeki günlerde kurulup faaliyet geçecek. Bu sayede suç ve suçluyla mücadelede önemli bir adım daha atmış olacağız. Projeye samimi katkılarından dolayı Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik'e teşekkür ediyorum."
Toplantıda, Üsteğmen Pekdemir ile Emniyet Müdürü Balaban güncel asayiş olayları ile ilgili Kaymakam Otcu'ya bilgi verdi.
(SD-ERG-Y)

11.02.2013 15:55:37 TSI

Editör: Wan Haber