Saruhanlı'da Kaymakamlık çatısı altında kurulan Gıda Denetim Ekibi tarafından denetlenen 205 işyerinden 3'üne idari para cezası uygulanırken, 154'üne de uyarıda bulunuldu.
Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçede gıda üretim-tüketim yerleri ile umuma açık yerlerin denetiminin tamamlandığını belirtti. İlçe merkezi başta olmak üzere 29 köy ve 13 beldede yapılan denetimlerde toplam 205 işyerinin kontrol edildiğini ifade eden Otcu, bu işyerlerinden 3'üne idari para cezası uygulandığını, eksiklik görülen 154 işyerine de uyarı ve ikaz yapıldığını kaydetti. Kaymakam Otcu, hijyen, sağlık, güvenlik ve mali konularda mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan denetimlerin, ilgili tüm kurumlar personelinin katılımı ile yapıldığını, bu denetimlere zaman zaman ilgili kurumların amirlerinin de katıldığını söyledi.
Otcu, uyarıda bulunulan işyerlerinin eksiğini giderip gidermediğini kontrol etmek amacıyla denetimlerin önümüzdeki aylarda yeniden başlayacağını da sözlerine ekledi.
(SD-ERG-Y)

08.02.2013 17:53:41 TSI

Editör: Wan Haber