Saruhanlı ilçesinde iki yıldır metruk durumda olan mülkiyeti Başbakanlık Gayrimenkul AŞ Genel Müdürlüğü'ne ait Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü binası özelleştirme kapsamında satışa çıkarıldı.
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki Tekel depolarının satışına dair düzenlenecek ihaleye teklif verme süresinin 24 Ocak'ta sona erdiği belirtildi. 156 bin dekar alan üzerinde kurulu Tekel'in satış ihalesine katılmak isteyen kişi ve kuruluşlar bin lira şartname, 1 milyon lira da geçici teminat bedeli ödemek suretiyle teklif verebilecekler. 29 Ocak 2010 tarihi itibariyle feshedilen İşletme Müdürlüğü'nde hâlihazırda, 51 adet bin metrekarelik depo, 4 adet 2 bin metrekarelik depo ve bir de yaprak tütün işletmesi olmak üzere toplam 56 depo bulunuyor.
Saruhanlı Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nün temeli 1975 yılında atıldı. 1977 yılında Bakım Amirliği olarak 110 işçi ile hizmet vermeye başladı. 1980 yılında İşletme Atölyesi olarak faaliyetini sürdürdü, 110 işçi ile faaliyete başlayan Tekel'de daha sonraki yıllarda işçi sayısı 750'ye çıktı. Üretimin sona ermesi ve sadece depolama işleminin yapılmaya başlamasıyla birlikte işçilerin bir kısmı emekli oldu, bir kısmı 4/C statüsü kapsamında çalıştırılmak üzere kamu kurumlarında görevlendirildi. Bu süre içinde Tekel'e yeni işçi alımı yapılmadı. Saruhanlı Tekel'de son olarak 116 işçi kaldı. İşletmenin feshedilmesiyle birlikte işçiler 4/C statüsü kapsamında ilçedeki kamu kurumlarına dağıtılarak oralarda istihdam edildi.
(SD-HO-Y)

01.01.2013 11:06:39 TSI

Editör: Wan Haber