Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, yörenin geleneklerine dayandırılarak düğünlerde havaya ateş edilmemesinin, ölümle sonuçlanabilecek üzücü olaylara neden olabileceğini söyledi.
İlçe Jandarma Komutanı Pekdemir, köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile düzenlenen toplantıda, çeşitli konularda bir takım uyarı ve uyarılarda bulundu. Düğünlerde silah kullanılmaması ve ateş edilmemesi konusunda muhtarların vatandaşları uyarması gerektiğini anımsatan Pekdemir, şunları söyledi: "Eğer bizler ikaz etmezsek, üzücü olaylar meydana gelebilir. Düğün evi, cenaze evine dönüşür. Bunun için muhtar arkadaşlarımız, her düğünde, düğün sahibini uyarmalı. Gerekli önlem alınmalıdır. Bu konuda birkaç hafta önce bir köyümüzde acı bir örnek yaşadık. Bir vatandaş damadın evinin bacasına ateş ediyor. Buradan seken kurşun bir kadının başına isabet ediyor. Kadının sağlık durumu iyi ama kötü de olabilirdi hatta ölebilirdi de."
Köylerde meydana gelen hayvan ve trafo hırsızlıkları konusunda da vatandaşların dikkatli olması ve önleyici güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini belirten Pekdemir, şüpheli durumlarda bu araç veya şahısların vakit kaybetmeden jandarmaya ihbar edilmesini de istedi.
(SD-ERG-Y)

26.12.2012 14:10:54 TSI

Editör: Wan Haber