Saruhanlı Belediye Meclisi, ilçe genelinde iş ihtiyacı olan yaklaşık 15 bin genci ilgilendiren bir projeyi görüşmek üzere yarın 15.00'de olağanüstü toplanacak.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zafer Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı'ndan (SAGEM) faydalanmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir proje hazırlığı içinde olduklarını dile getirdi. Projenin ilçede binlerce genci ilgilendirdiğini ifade eden Yaralı, konuyu görüşüp karara bağlamak için meclis üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirterek, "SAGEM kapsamında hazırladığımız projenin hibe almaya hak kazanması durumunda, mülkiyeti belediyemize ait olan Sosyal Aktivite Merkezi, Kültür Merkezi, Eski kapalı düğün salonu ve kapalı spor salonunun 3 yıl süreyle İlçemizdeki Gençlik Merkezi'ne tahsis edilmesi konusu görüşeceğiz. Söz konusu tahsis işleminin yapılabilmesi için meclis üyelerinin Belediye encümenine yetki vermesi oylayacağız" dedi.
Başkan HYaralı, hazırlığını sürdürdükleri projeye 200 bin lira destek talebinde bulunacaklarını, projenin hayata geçmesiyle ilçede binlerce genç için sosyal ve kültürel çalışmalar yapılacağını vurgu yaptı.
(SD-ERG-Y)

17.01.2013 15:35:31 TSI

Editör: Wan Haber