Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı.
AK Partililer, Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'nde hazırladıkları aşureyi vatandaşlara dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi. AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, "Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla bugün bir araya geldik. Aşure geleneğini sürdürmek ve mübarek zamanlarda halkımızla kaynaşmak için ilçe başkanlığımız tarafından böyle bir organizasyonu düzenledik" dedi.
Aşurenin dayanışmanın, kaynaşmanın ve hoşgörünün sembolü olduğunu belirten Başkan Ayçiçek, "Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl zenginlik oluşturduğunun en güzel sembolüdür. Milletimiz aşure geleneğini yüzyıllardır sürdürerek birlikte yaşamanın en güzel örneğini göstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliğini pekiştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra kazanlarda hazırlanmış aşurenin başına geçen AK Partililer, vatandaşlara dağıttılar.
Düzenlenen Aşure etkinliğine Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti İl Genel Başkan Yardımcısı ve İl Teşkilat Başkanı Abdullah Polat, İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Gökmen, belde belediye başkanları, ilçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, köy muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
(SD-ERG-Y)

03.12.2012 10:32:35 TSI

Editör: Wan Haber