Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dünyada kendini temizleyebilen 5 körfezden biri olan Saros Körfezi'nin denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğini tespit ediyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özel çevre koruma bölgelerindeki karasal ve denizel alanlarda, biyolojik çeşitliliğin haritasını çıkararak bu bölgelerdeki araştırmalarına hızla devam ediyor. Bakanlık, 2010 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) ilan edilen Saros Körfezi'nin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin korunması amacıyla, denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğini araştıracak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, bütünleşik alan yönetimi yaklaşımı ile sürdürülebilirlik anlayışına uygun şekilde planlayarak korumak ve yönetmek stratejisinden hareketle, Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yapılacak yönetim planına altlık oluşturmak üzere, biyolojik açıdan kıyı ve deniz ortamı değerlendirilerek önceliklerin belirlenmesi için mevcut makroskobik denizel ve karasal biyolojik çeşitliliğin tespitini gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, 2012-2013 yılı yatırım programında yer alan, Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi Karasal ve Denizel Biyoçeşitlilik Araştırma Projesi'ne, 2012 yılının Eylül ayında başlandı.
(DY-ÖZ-Y)

24.01.2013 10:20:51 TSI

Editör: Wan Haber