Gaziemir'de 'Her mahalleye bir belediye' sloganıyla hayata geçirilen Cumhuriyet Semt Evleri'nin 13'üncüsü Sarnıç Hürriyet Mahallesi'nde açıldı. Açılışı yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Ev kadınlarımızı ekonomik hayatın içine çekmeye çalışıyoruz" dedi
Gaziemir Belediyesi'nin ev kadınlarını kurslar ve eğitimlerle üretime yönelterek sosyal hayatta ve kentin yönetiminde daha aktif bireyler olmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri'nin sayısı her geçen gün artırıyor. 'Her mahalleye bir belediye' sloganıyla kurulan semt evlerinin 13'üncüsü Sarnıç Hürriyet Mahallesi'nde açıldı. Vatandaşların görüş öneri ve isteklerini belediyeye ileterek, çözüm aramalarında köprü görevi yapacak olan Hürriyet Mahallesi Semt Evi'nde, mahalle sakinlerine kurs ve eğitimlerin yanı sıra sağlık, hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışa CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, İl Genel Meclis Üyeleri, Gaziemir Belediyesi Meclis üyeleri ve semt evi kursiyerleri katıldı.
Yerel yönetimde ortak akıl ve katılımcı yönetimin önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Vatandaşlarımızı yönetime ve üretime dahil etmek amacıyla Cumhuriyet Semt Evlerini kurduk. Sizlere yerinde hizmet vermek ve istek, öneri ve görüşlerinize daha çabuk çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Semt evleri aracılığıyla istek, öneri ve beklentilerinizi bize ileterek kentin yönetiminde söz sahibi olun" diye konuştu. Semt evlerinde düzenlenecek eğitimler, kurslar ve sağlık, hukuk, psikolog danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Şenol, semt evlerinin çok yönlü hizmet verdiğini anlatarak vatandaşlardan buraları boş oda olarak görmemelerini buradaki tüm olanaklardan yaralanmalarını istedi.
Belediyenin düzenlediği kurslarda 3 bin kursiyerin eğitim gördüğünü dile getiren Şenol, semt evleri kursiyerlerinin ürettikleri ürünleri belediyenin kurduğu 6 adet satış kulübesi ve fuarlar aracılığıyla satarak vatandaşların aile ekonomilerine katkı koymalarına destek olduklarını söyledi.
KURSİYERLERDEN BAŞKAN'A TEŞEKKÜR
Mahalle sakinleri adına söz alarak başkana çiçek sunup teşekkür eden Fahriye Kahraman, semtevleri sayesinde üretime dahil olduklarını ve burada ürettikleri ürünleri satıp aile bütçelerine katkı koyduklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Semt evleri aracılığıyla belediyenin hizmetlerinden daha erken haberdar oluyor, bu yönde görüş ve önerilerimizi iletiyoruz. Semt evleri aracılığıyla sorunlarımız daha çabuk çözüme kavuşturuluyor ve yönetimde söz sahibi oluyoruz."
Açılışı mahalle sakini kadınlarla birlikte yapan Başkan Şenol, kursiyerlerle pasta kestikten sonra kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin beğeniye sunulduğu sergiyi gezdi, ürünler hakkında kadınlardan bilgi aldı.
(BK-)

18.02.2013 12:38:59 TSI

Editör: Wan Haber