Trakya bölgesinde bir çok il ve ilçede bulunan kent konseyi, Şarköy ilçesinde de ilk genel kurulunu yaparak başkanını seçti.
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, kürsüden yaptığı konuşmada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 76.maddesine göre kent konseyinin kurulması gerektiğini belirterek "Burada, kent konseyinin genel kurulunu açmakla büyük mutluluk duyuyorum. 2009 Mart seçimlerinde, seçim meydanlarında belediye olarak kent konseyi kuracağımızı belirtmiştik. Biraz gecikmeli de olsa, bugün kent konseyinin kuruluş aşamasına gelinmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri seçimle işbaşına geliyor, sivil toplum kuruluş temsilcileri de seçimle iş başına gelmektedir. Seçimle işe gelenlerin güçlerini birleştirmesinde büyük fayda vardır. Biz belediyemizin yükünü kent konseyi ile paylaşmak istiyoruz. "dedi.
Başkan Altınok, divan başkanlığı için 24 imzalı dilekçe verildiğini belirterek, Divan başkanlığına Hakan Adalıoğlu, katip üyeliklere; Ahmet Gürol ve Erdem Katırancı'nın isimlerini okudu.
Divan başkanlığına getirilen Hakan Adalıoğlu, kent konseyi başkanlığına tek aday olduğunu belirterek Sörf Kulübü Başkanı İbrahim Uyar'ın adını okudu. Yapılan oylamada, Şarköy Kent Konseyi Başkanlığı'na Avukat İbrahim Uyar seçildi.
Divan Kurulu Katip üyesi Erdem Katırancı, Şarköy Kent Konseyi Tüzüğünü okudu.
Divan Başkanı yürütme kuruluna aday olan asil ve yedek üyelerin isimlerini okudu. Yapılan oylamada, Kent Konseyi Yürütme Kurulu asil üyeliklerine; Elman Bahar, Muammer Erdem Evli, Leyla Kurtoğlu, Orhan Yavuz, İlker Al, Hakan Sadunoğlu, Ali Bayraktar, Tahsin Esin, yedek üyeliklere; Erdem Katırancı, Ercan Ekinci, Fikret Aktepe, Erdal Sadunoğlu ve Hakan Adalıoğlu seçildiler.
Genel kurulda,Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim-Kültür ve Sanat Komisyonu kuruldu.
Kent konseyi başkanı seçilen, İbrahim Uyar, " Aday oldum bana destek olduğunuz için teşekkür ederim. Yürütme kurulu ile ilk toplantımızı inşallah yapacağız. Diğer komisyon oluşumlarımızı da sağlayacağız."dedi.

21.01.2013 13:33:23 TSI

Editör: Wan Haber