Şarköy Devlet Hastanesi'nde uzun zamandır eksikliği hissedilen, endoskopi cihazı hizmete girdi. Hastane yönetimi, belediyeden yaptırdığı anonslarla cihazın hizmete girdiğini duyurdu.
Hastane Başhekimi Uzman Dr. Çetin Kirezli, endoskopinin, hastalıkların teşhisinde önem gösteren bir cihaz olduğunu belirterek "Şarköy Devlet Hastanesi, C grubu hastaneler içinde yer alması için, endoskopi, yoğun bakım ünitesi, merkezi sistem oksijen odası gibi eksikliklerini tamamlaması gerekiyor. Şarköy Devlet Hastanesi olarak hemen hemen her gün bize gelen 3-4 hastamızı, endoskopi cihazı olmadığı için Tekirdağ'a sevk ediyorduk. Özel İdare'nin yaptığı 55 bin TL katkı ile endoskopi cihazımız hastaneye kazandırıldı. Genel Cerrahi ve Kadın Doğum Servisinin bulunduğu katta bir odamızı endoskopi cihazına ayırdık.
Endoskopi cihazımızla, hastamızın, midesinde normal olmayan her şey; kanser, ülser gibi hastalıklar görünecek, biyopsi için parça alınabilecek."dedi.
Şarköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Çetin Kirezli, Endoskopi cihazında bulunan hortumla mideye inildiğini, hortumun ucundaki görüntü sistemi ile midenin tüm görüntüsü, ekrana yansıyor, uzman doktorumuz, hortumu mide içinde sağa sola döndürerek buradan hastanın midesini inceleyebiliyor. Hortumun ucundaki diğer mekanizmalar da biyopsi için parça alabiliyor. Mideki görüntüleri bilgisayara aktararak buradan renkli olarak görüntüsünü çıkarabiliyoruz. Hastaya rapor verebiliyoruz. Endoskopi cihazımıza ek olarak, midedeki kalın bağırsağı da görmek, oradaki lezyonları tanımlamak için kolonoskopi parçasını da alacağız. Şişli Etfal Hastanesi'nde asistan olarak görev yaptığı sırada endoskopi cihazının eğitimini alan Genel Cerrahımız Dr.Şener Okur ve Anestezi Uzmanımız Handan Dr. Özbek Ekici bu cihazı kullanabileceklerdir." Dedi.
Malkara Devlet Hastanesi'nde endoskopi cihazı olduğunu belirten Başhekim Kirezli "Cihazı kullanmakla yetkili genel cerrah, Tekirdağ'a tayini çıkınca, cihaz atıl kaldı. Şimdi bir doktorlarını eğitime gönderecekler" dedi.
Midesinden her hangi bir şikayetle gelen hastanın muayene olduktan sonra, doktor tarafından bir başka gün için randevu verileceğini ifade eden Başhekim Kirezli "Hasta gelmeden önce bir hazırlık yapacak, midesi boş olarak hastaneye gelecek. Genel cerrahi katımızda önce yatırılacak, sonra cihazın bulunduğu odaya alınarak işlemi gerçekleştirilecek. Her hangi bir bulgu sonucu alınacak biyopsi parçası, Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne gönderilerek, buradan gelecek sonuca göre, hasta ile ilgili tedavi süreci başlatılacak.
Başhekim Kirezli, Sağlık Bakanlığı'na bağlı, Hudut Sahiller Genel Müdürlüğü tarafından, 6 adet acil müdahale sedyesinin verildiğini belirterek "Bu sedyelerimizden birini endoskopi odamıza koyduk. dedi.

(YÖ)

15.01.2013 11:31:31 TSI

Editör: Wan Haber