Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, yaptığı yazılı açıklamada, Şarköy'ün tarihi hamamı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kanter, Tekirdağ Valiliği'ne başvuran, Şarköy Belediyesi'ne % 15 maddi destek verildiğini, gerekli olan diğer miktar bir milyon 543 bin TL'nin, belediye tarafından karşılanması gerektiğini ifade ederek "Belediye hamamının restorasyonuna, belediyenin gücü yetecek mi" dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Recep Kanter, kültür varlığı olarak kayıtlı bulunan, Şarköy Belediyesi'ne ait hamamın restorasyon yapılabilmesi için, belediye tarafından yaklaşık 2 yıl süren bir zaman diliminde proje ve dosyasının hazırlatılabildiğini belirterek "2013 yılı Ocak ayında dosyanın onaylanmak ve ödenecek katkı payının belirlenmesi için valilik makamına sunuldu. Sayın valimiz yaptığı inceleme neticesinde, Şarköy hamamı restorasyon işinde kullanılacak katkı payını % 15 olarak belirleyerek, bu şekilde onayladı. Tahmini bedeli bir milyon 815 bin 421 TL olan restorasyon işinde, valilik % 15 katkı payı olarak 272 bin 313,15 TL yapmaktadır. Bu durumda, belediye bütçesinden çıkması gereken meblağ bir milyon 543 bin 107,87 TL'dir." Dedi.
"EN BÜYÜK SUÇLU ŞARKÖY BELEDİYESİ'DİR"
Kanter, yönetmelik gereği, Tekirdağ Valiliği'nin % 95'e kadar katkı payı verebileceği projeye, % 15 katkı payı vermesinin, hamamın restorasyonun gerçekleşmesini mümkün kılmayacağını belirterek "Bu olayda suçlu aramak gerekirse, en büyük suçlu Şarköy Belediyesi'dir. Nedeni ise, il genel meclis üyesi olarak göreve başladığımız ilk günden itibaren, harabe ve atıl durumdaki jandarma hizmet binasının restorasyonunun yapılabilmesi için en fazla çaba harcayanlardan biri de benim. Bu çabalarımız sonucu valiliğimizin % 90 katkı payı ile 420 bin TL ödenek çıkartılmış ve ihalesi yapılarak restorasyon işi bitirilmiştir. Ancak, restorasyon işinin tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen, belediye bahçe düzenlemesi yapmadığından dolayı, müze olarak kullanılacak binanın açılışı bir türlü yapılamadığı gibi bu süre zarfında da bina ve çevresinde, belediye tarafından her hangi bir bakım ve temizlik yapılmadığından bina eskimeye yüz tutmuş, dış boyası bozulmuş, kapı ve pencere kolları paslanmış olarak atıl bir vaziyette durmaktadır.
Tahminime göre bu kötü örnek sayın valimizin de dikkatinden kaçmamıştır ki aynı yönetmelik gereği, Şarköy Belediye hamamı restorasyonuna % 15 katkı payını uygun görmüştür" dedi.

01.02.2013 11:30:31 TSI

Editör: Wan Haber