Ermenistan, 18 Şubat'ta gerçekleşecek başkanlık seçimlerine adım adım yaklaşırken, seçim yarışına giren 8 aday kampanyalarına başladı.
Ermenistan'ın mevcut Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, "Önümüzdeki başkanlık seçimleri özgür ve transparan olacak ve uluslararası standartlara uygun biçimde düzenlenecektir" dedi.
Bölgesel turlara başlayan Ermenistan'ın mevcut Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, seçmenlerle buluşarak, yapılan ve yapılacak şeyler hakkında konuştu. "Müreffeh bir Ermenistan'a doğru" sloganıyla yola çıkan Sarkisyan, yaklaşan seçimlerin adil ve mücadeleye açık olacağını ifade etti. Sarkisyan, "Önümüzdeki başkanlık seçimleri özgür ve transparan olacak ve uluslararası standartlara uygun biçimde düzenlenecektir. Aksi halde ülkemizin gelişimi mümkün değildir. İnsanlarımızın büyük çoğunluğunun bu gerçeğin farkında olduğundan şüphem yok ve 18 Şubat'ta doğru kararı vereceklerine eminim" dedi.
Sarkisyan konuşmasında, Karabağ sorunu gibi siyasi meselelere de değinerek, dış politikadaki temel noktalara dikkat çekti.
Yapılan kamuoyu araştırmalarından elde edilen sonuçlara göre, Serj Sarkisyan'ın diğer adaylara göre avantajı bulunuyor. Sarkisyan'ın en büyük rakibi ise eski Ermenistan Dışişleri Bakanı Raffi Ovanisyan'ın seçim kampanyası çoğunlukla sokaklarda halkla yaptığı konuşmalarla geçiyor. Dükkan ve marketleri gezen Ovanisyan, halka kendi seçim programının önceliklerini anlatıyor. Ovanisyan'ın programının asıl noktalarından birisi de Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması.
Seçmen adaylarından olan Andrias Gukasyan ise seçimlerin hileli olacağı gerekçesiyle açlık grevine başladı. Yapılacak seçimin asıl sonuçları yansıtmayacağını düşündüğünü ifade eden Gukasyan, "Ülkedeki siyasi durumun değişmesi talebim yerine getirilmediği sürece başladığım açlık grevine devam edeceğim" şeklinde konuştu.
Gukasyan, "Uluslararası gözetmenler Ermenistan'ın demokratik bir ülke olmadığı sonucuna varırlarsa benim yaptığım grevin de siyasi açıdan bir anlamı kalmaz. Demokratik olmayan bir devlette özgür ve adil bir seçim yapılması talebinde bulunmak anlamsız olur" dedi.
(CC-ÖZ-D)

31.01.2013 20:52:09 TSI

Editör: Wan Haber