Ermenistan'da cumhurbaşkanlığı seçiminde oyların büyük bölümünü alan Serj Sarkisyan, "Bu seçimler, halkımızın en zor zamanlarda bile bir araya gelerek doğru kararları alabildiğini bir kez daha kanıtladı. Ermenistan vatandaşları güvenli ve müreffeh bir ülke olmaya giden yolu seçti" dedi.
Ermenistan'da şu ana kadar sayılan oyların büyük bölümüne sahip olan Serj Sarkisyan, ikinci cumhurbaşkanlığı dönemini garantiledi. Bu sabah erken saatlerde gazetecilere açıklamalarda bulunan Sarkisyan, kendisini destekleyenleri kutlarken rakiplerine ise teşekkürlerini sundu. Sarkisyan yaptığı açıklamada, "Seçmenlere ve halka çok teşekkür ederim. Bu seçimler, halkımızın en zor zamanlarda bile bir araya gelerek doğru kararları alabildiğini bir kez daha kanıtladı. Ermenistan vatandaşları güvenli ve müreffeh bir ülke olmaya giden yolu seçti ve ben bu yolu onlarla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.
Sarkisyan, "Rakiplerim olan Raffi Ovannisyan, Grant Bagratyan ve Ermenistan siyasetinde değişiklikler yapmayı başaran Paruyr Hayrikyan'a teşekkür ederim, onlara karşı rekabet etmek benim için bir onurdu. Ayrıca, bütün adaylara, kendilerini özgürce ifade edebilmelerine olanak sağlayan emniyet teşkilatına ve güvenlik hizmetlerine de minnettarım" dedi.
Birlikte çalışılarak ülkede köklü değişikliklerin yapılabileceğinin kanıtlandığını ve bu değişikliklerin gelecekte iyi sonuçlar getireceğini kaydeden Sarkisyan, "Seçimler her şeyin bittiği anlamına gelmiyor, aksine asıl zor iş şimdi başlıyor ve hepimiz bu işi yapmaya hazırız" şeklinde konuştu. Sarkisyan'ın bu sözleri alkışla karşılandı.
Ermenistan'da 2 milyon 529 bin 16 uyumlu seçmenden 1 milyon 521 bin 931'i, bin 988 seçim merkezinde oy kullandı. 2 milyon 579 bin oy pusulasından 1 milyon 52 bin 269'u kullanıldı, 50 bin 992 oy pusulası ise geçersiz sayıldı.
Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Sarkisyan, 861 bin 378 oyla yüzde 58,64 oranına sahip olurken, Sarkisyan'ın başlıca rakibi olan Raffi Ovannisyan ise 539 bin 678 oyla yüzde 36,74'lük bir pay aldı.
Üçüncü sırada yer alan Hrant Bagratyan 31 bin 643 oy ile yüzde 2,15, dördüncü sırada yer alan Paruyr Hayrikyan ise 18 bin 93 oyla yüzde 1,23 oranına ulaştı. Geri kalan 3 aday ise yüzde 1'e ulaşamadı.
Ermenistan'da cumhurbaşkanının seçilebilmesi için adaylardan birinin oyların en az yüzde 50'sini alması gerekiyor.
(CC-AŞ-D)

19.02.2013 12:48:07 TSI

Editör: Wan Haber