Karşıyaka'da gerçekleştirdiği farklı konserlerle müzikseverlerin beğenisini kazanan Ege Yaylı Çalgılar Beşlisi Vurma Çalgılar grubu, bu kez "Sevgililer Günü Özel Konseri" ile aşk şarkılarını pop-rock düzenlemesiyle yorumlayacak.
Kemanlarda Hakan Özaytekin-Tolga Akın, viyolada Alp Gültekin, viyolonselde Arzu Gök, kontrbasta Bülent Oral ve vurma çalgılarda Ali Çetir'den oluşan grup, 14 Şubat 2013 Perşembe saat 20.00'de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverlerle sevgi çemberinden oluşan bir müzik ziyafeti sunacak.
Tüm sevenler için özel olarak hazırlanan dinleti; Bee Gees, Elvis Presley, Tom Jones, Nat King Cole şarkılarının yorumlanmasıyla başlayacak. Kısa bir aranın ardından Michael Jackson, Leonard Cohen, Queen ve aşk öykülerinden oluşan şarkı demeti ile sürecek.
Bu özel gecede çalınacak parçaların yapıları ile ilgili açıklamada bulunan grubun kurucusu Alp Gültekin, "Yaylı çalgıların tınılarını düşünerek, özelliklerinden yararlanarak bir akış çizdim. Şarkıların özüne sadık kalarak, değiştirmemeye özen gösterdim. Bazı parçaların armoni yapılarında klasik müziğin etkileri ortaya çıksa da, BeeGees, BeeGees, Queen, Queen olarak kaldı. Özellikle vurma çalgının gruba katılımıyla güçlenen topluluğumuz, daha etkili bir tını yakaladı" dedi.
Aşk coşkusu içeren tınılarla, sevginin çoğaltılacağı bu özel gecenin 10 TL'ye satılan biletleri, Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi gişelerinden temin edilebilir.
(HK-ERG-Y)

12.02.2013 15:10:12 TSI

Editör: Wan Haber