Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi, sömestr tatili ve hafta sonu olmasından dolayı kayakçıların akınına uğradı.
Bayraktepe Kayak Merkezine akın eden kayak severler, yoğun kar yağışına aldırış etmeden kaymanın tadını çıkarttılar. Okulların tatil olmasıyla birlikte Türkiye'nin farklı illerinden Sarıkamış'a akın eden kayak severler, Sarıçam ağaçlarının arasında uzun kayak pistlerinde kayarak hafta sonunu doyasıya yaşadılar. Sarıçam ağaçlarıyla çevrili Bayraktepe Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yaparak doyasıya eğlendiler. Kar kalınlığının 195 santimetre olduğu Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bulunan Çamkar, Ce-mar Toprak, Dolina Otelleri ile Kar ve Alpina Konakları'nda doluluk oranının yüzde yüz olduğu bildirildi.
Çok sayıda vatandaş ise kar yağışı alında mangal yaktı. Mangal yakarak karın tadını çıkaran vatandaşlar, özellikle hafta sonları Sarıkamış'a geldiklerini ve aileleriyle birlikte hafta sonlarını burada geçirdiklerini kaydettiler.
(IÇ-ÖK-Y)

27.01.2013 16:37:09 TSI

Editör: Wan Haber