Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 3-4-5-6 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliklerine 5 bakanın katılması bekleniyor.
Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerinin hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kars Valisi Eyüp Tepe, etkinlik kapsamında gelecek bakanların kendi alanlarında, Kars için birçok projelerin de müjdesini vereceklerini belirtti.
Etkinliklere daha fazla bakanın katılmasının Kars ve Sarıkamış için çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Eyüp Tepe, etkinlikler boyunca bakanlarla Kars'ın sorunları noktasında bazı görüşmeler yapma fırsatı bulacaklarını ifade etti.
Çok sayıda bakanın geleceğini, ancak bakanların programlarının çıkması halinde gelmeme ihtimalini göz önünde bulundurduğundan bakanların isimlerini açıklamadıklarını belirten Vali Eyüp Tepe; "Birçok bakanımızın yanı sıra son edindiğimiz bilgilere göre Orman Bakanımızın da gelme ihtimali var. Daha fazla bakanımızın Kars'a ve Sarıkamış'a gelmesi tabi ki bizim için çok iyidir. Bizlerde her bakanımızla bu vesileyle birebir görüşüp ve konuşarak Kars'ın sorunlarını paylaşmamız içinde önemlidir. Zaten sayın bakanlarımız geldikleri zamanda elleri de boş gelmeyecekler. Mutlaka bir takım müjdelerle ve projelerle geliyorlar. Sanıyorum Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinlikleri için ilimize gelecek olan bakanlarımızın sürpriz müjdeleri de olacak. Bu konular da basını bilinçlendirecekler. Tabi ki sayın bakanlarımızı Kars'ta ağırlamaktan bizler ve Karslılar da çok mutlu olacağız" dedi.
Öte yandan Sarıkamış etkinlikleri hazırlıklarının ilçede aralıksız devam ediyor. Sarıkamış Harekatı etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projesi kapsamında 15 bin gencin Sarıkamış'a geleceği ve etkinliklere katılacağı da kaydedildi.
(IÇ-AT-Y)

26.12.2012 11:37:03 TSI

Editör: Wan Haber