Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinlikleri 3-4-5-6 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak.
Sarıkamış Şehitleri'nin 98. Yıldönümünde "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinlileri kapsamında bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "Kars'a 81 ilden 10 bin öğrenci" kampanyası Türkiye'nin bütün illerinden şehitleri anma etkinliklerine katılım olacak.
Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Kars Valisi Eyüp Tepe, Allahuekber dağlarında şehit düşen 90 bin askerin bu yıl binlerce kişinin katılımıyla anılacağını söyledi.
98 yıl önce Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin anısına bu yıl çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Kars Valisi Eyüp Tepe; "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "Kars'a 81 ilden 10 bin öğrenci" kampanyası kapsamında 10 bin genç Sarıkamış'a gelecek. Bu gençlerimiz atalarının şehit olduğu topraklarda yürüyüş gerçekleştirecekler. Atalarını anacaklar. Bu bizim için çok önemli. Çünkü İzmir'den Edirne'ye, Hatay'a kadar Kars'ın farkındalığını o gençlerin zihninde oluşturacağız" dedi.
Tepe; "Gençlerimiz Cumartesi ve Pazar günleri Sarıkamış'ta kalacak. İmkanlarımızı zorlayacağız ve konaklamalarını sağlayacağız. Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu anda rakamlar üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık yarısını otellerimizde, YİBO'larımızda barındırmaya çalışacağız. Bu konuda Sarıkamış ve Karslı hemşehrilerimizin de bir talepleri oldu. 'Bizler de onları evimizde ağırlayabiliriz' diyen hemşehrilerimiz oldu. Onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Bize destek olmak anlamında güzel bir talepte bulundular. İnşallah onlarla grubun önemli bir bölümünü ilimizde ağırlayacağız. Bir kısmında yataklı trenlerle gelecek onları da o şekilde ağırlayacağız. Sarıkamış etkinliklerine bu yıl daha çok katılım olacak" diye konuştu.
Öte yandan Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinliklerinin davetiyelerinin hazırlandığı kaydedildi. Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri 3-4-5-6 Ocak 2013 tarihleri arasında yapılacak.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında davet edileceği etkinlikleri 3-4 bakanın katılması bekleniyor.
(IÇ-AT-Y)

06.12.2012 14:09:06 TSI

Editör: Wan Haber