Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, ''Sarıkamış harekatı, ilk milli mücadele tohumlarının atıldığı Ardahan için önemi çok büyüktür'' dedi.
Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış harekatının, geçlerde milli duyguyu uyandırma adına önemi büyük bir hareket olduğunu söyledi.
Ardahan'ın tarihi geçmişi ve rolü bakımından Sarıkamış harekatının kendileri için önemli olduğunu ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:
''Bilindiği gibi ilk milli mücadelenin başlangıcı Ardahandır. Bu nedenle Sarıkamış harekatı bizim için önemli. İlk kongre, Ardahan'da 1. ve 2. Ardahan kongreleri yapılıyor. 1919 yılında Ardahan'da yapılıyor. Anadolu'daki ilk milli mücadele tohumları Ardahan'da atılıyor. Bu nedenle Sarıkamış harekatı bizim için önemi çok büyüktür.''
Sarıkamış Harekatı'nı anmak için bu yıl düzenlenecek etkinliklere 81 ilden olduğu gibi Ardahan'da da gençlerle katılım sağlayacaklarını ifade eden Azizoğlu, ''400 genç ve 10 görevliyle katılım sağlayacağız. Bu katılımda valilik öncülük edecektir. Bu etkinlikle gençlerimizde var olan milli benlik duygusunu uyandırmak ve tarihi bilincini arttırmak amacıyla anlamlı. Gençlik ve Spor bakanlığının hazırlamış olduğu etkinliğe en güçle ve etkili şekilde katılım sağlayacağız'' şeklinde konuştu.
(OY-AT-Y)

19.12.2012 14:20:16 TSI

Editör: Wan Haber