Allahuekber Dağlarında donarak şehit olan askerler Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler köyünde düzenlenen törenle anıldı.
Gaziler köyünde düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Şenkaya Kaymakamı Murat Şener, Olur Kaymakamı Ömer Çimşit, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve Lübnan'dan gelen izciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köy içerisinde bulunan Mehmet Gök meydanında yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan yaptı. Özcan, "Bu güzel vatan toprağımızın yurt olabilmesi için şehadet şerbeti içen Mehmetçiğimiz 98 yıl önce göstermiş olduğu kahramanlığın başladığı tarihte şehitlerimizi yad etmek rahmetle anmak için düzenlediğimiz anma etkinliklerine göstermiş olduğunu ilgi ve alakaya teşekkür ederim" dedi.
Daha sonra Şenkaya Kaymakamı Murat Şener ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, birer konuşma yaptı. Vali Öztürk, "Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar bize vatan olmadan önce yüzlerce kez bu sınavdan geçmiştir" dedi.
Konuşmaların ardından temsili gösteri yapılarak askerler saygı atışında bulundu. Daha sonra protokol ve vatandaşlar şehitleri yad ederek şehitliğe kadar yoğun kar yağışı altında yürüyüş gerçekleştirdi.
Etkinlik kapsamında Gaziler köyü semalarına Türk bayraklarının bulunduğu paraşüt balonlar gönderildi.
(DMA-AA-AŞ-Y)

24.12.2012 17:48:03 TSI

Editör: Wan Haber