Kars'ın Sarıkamış İlçesi Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Halk Günü'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Sarıkamış Belediyesi'nce her hafta Salı günleri düzenlenen Halk Günü'nde Başkan Özbilen'le yüz yüze görüşme imkanı bulan vatandaşlar, Başkan'a her türlü sıkıntılarını anlatıyor.
Bu hafta düzenlenen Halk Günü'ne yoğun ilgi gösteren vatandaşları sırasıyla tek tek kabul ederek sıkıntılarını dinleyen Başkan Özbilen, halk gününe katılan vatandaşlarla yakından ilgilenerek sıkıntı ve sorunlarını dinledi.
Kendisiyle sıkıntı ve sorunlarını paylaşan vatandaşlardan yüzlerinin gülmesini isteyen Başkan Özbilen, insanın başına ne zaman neyin geleceği bilinmez. Hayatta her zaman beterin beteri var diyerek moral verdi.
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'le her türlü sıkıntı ve sorunlarını paylaşan vatandaşlar, ilaçlarımı alacağım farkını ödeyecek param yok. Maddi durumum zayıf olduğu için su borcumu ödeyemiyorum. Oğlum askerliğini bitirdi gelecek yol parası yok. Okuyan çocuklarımın kıyafet, kırtasiye ve ayakkabı ihtiyaçları var. Gıda yardımı istiyorum. Çocuklarımın bez ve mama ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuğum üniversitede okuyor maddi imkanım yetersiz olduğu için çocuğumu okutmakta zorlanıyorum. Nüfus cüzdanımı kaybettim 73 TL cezası var ödeyecek param yok. İşsizim evimi geçindiremiyorum iş istiyorum. İşsizim evimin kirasını, elektrik ve su borcunu ödeyemiyorum. Çocuğum olmuyor tedavi görmek için maddi destek istiyorum. Hem eşim hem kendim hastayız sürekli Ankara'ya gidiyor tedavi görüyoruz. Rahatsızlığımızdan dolayı çocuklarımız bize bakmıyor. Tedavi için Ankara'ya gitmemiz gerekiyor maddi destek istiyoruz gibi sıkıntı ve isteklerini dile getirdiler.
Başkan Özbilen, artık her hafta Salı günlerini vatandaşın istek ve şikayetlerine ayıracağını belirterek, "Yapılacak olan halk günlerine vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile katılabilirler. Halk gününde bire bir görüştüğümüz vatandaşlarımızın sıkıntı ve sorunlarını daha iyi anlama ve çözüm bulma fırsatı buluyoruz. Daire müdürlerimin de hazır bulunduğu bu halk günlerinde sorunları yasa ve imkanlar ölçüsünde anında çözmeye çalışıyorum. Vatandaşlarımız bu güne riayet ederse, belediye başkanlığı makamı daha rahat bir şekilde çalışır. Sirkülasyon azalır. Bizde diğer günlerde yatırımlar, planlar ve projelerle ilgili çalışmalara daha verimli ve etkin zaman ayırmış oluruz" dedi.
(IÇ-AT-Y)

04.12.2012 18:32:30 TSI

Editör: Wan Haber