Kars'ın Sarıkamış İlçesi Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda bütün parti üyelerinin ortak kararı ile Sarıkamış Belediyesi'ne ait 18 bin metrekare alan, Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapılmak üzere Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.
Sarıkamış Belediye Başkan İlhan Özbilen, Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi yapımı için arazi tahsisi yapılması konusunda belediye meclis üyelerinin ortak karar vermesinin birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu kaydetti.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, bölgede anıt ve müze gibi projlerin yapılmasının elzem olduğunu söyledi.
Başkan İlhan Özbilen; "98 yıl önce Allahuekber Dağları'nda şehit olarak bugün hür yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimiz için artık son yıllarda devletimizin en üst düzeyinde katılımlarla anma etkinlikleri yapılmaya başlandı. Sarıkamış Şehitleri, binlerce kişinin katılımıyla anılıyor. Tabi bununla beraber bölgemizde anıt, müze gibi bazı projelerin yapılması elzemdir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yıl önce Sarıkamış Şehitler Anıtı Projesine yapılması için talimat verdiğini ifade eden Özbilen; "Başbakanımızın iki yıl önce verdiği talimatla Sarıkamış Şehitleri Anıt Projesi 100. yıl anma etkinliklerine yetişecek. Bugün karar alarak arazi tahsisi yaptığımız Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi de bunlardan bir tanesidir" diye konuştu.
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Meclisi'nin tarihi karar aldığına dikkat çekti.
Ermiş; "Son yıllarda Sarıkamış, gerek inanç turizmi, gerekse kış turizmi açısından yapılan çalışmalarla önemli yol kat etti. Ancak bunlar yeterli değil. Bundan sonra hayata geçecek projelerle bu bölge her açıdan kalkınacak ve birçok insan için ekmek kapıları açılacak. Bu anlam içerisinde Belediye Meclisi tarihi bir karar almıştır" şeklinde konuştu.
Sarıkamış İstasyon Mahallesi'ndeki 18 bin metrekare alan üzerinde yapılması planlanan Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare Ziyaretçi Merkezi'nde panaromik müze, Sarıkamış Harekatı'nın canlandırıldığı similasyon merkezi gibi unsurlar yer alacak. Merkezin yapımına ise 2013'ün Mayıs ayında başlanacak.
(IÇ-AT-Y)

17.01.2013 15:01:52 TSI

Editör: Wan Haber