İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ağabeyini kaybeden Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkanı Ahmet Türk ile annesini kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e taziye ziyaretlerinde bulundu. 
 
Mardin'e uçak ile gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve beraberindeki heyetle Derik İlçesine bağlı Gündoğdu köyünde kurulan Türk ailesinin taziye çadırını ziyaret etti. Sarıgül ve beraberindeki heyeti, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Başkanı Ahmet Türk karşılarken, kendilerine mırra ikram edildi. Ahmet Türk'ün yaşamını yitiren ağabeyi Tomir Türk için taziyelerini bildiren Sarıgül, taziyeden ayrılırken yaptığı açıklamada, "Sayın Ahmet Türk abimize taziye için buradayız. Bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah’ım taksiratını affetsin. Bu gün burada gördüğüm yurttaşlarımızın olağan üstü ilgisi Ahmet Türk ailesinin ne kadar sevildiğini gösteriyor. Vermeden almak Allah’a mahsustur. Türk ailesi sevgi üzerine hemşerileri arasında Türkiye’de sevgi üzerine dünyalar kurmuş bu taziyede bir kez daha bunu gördüm” dedi.
 
‘YARIN AÇIKLANACAK PAKET, İNŞALLAH HERKESİ KUCAKLAR’
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye önemli günlerden geçtiğini, yarın önemli bir paketin açıklanacağını da belirterek, “Açıklanacak olan bu paket, demokrasi adına, barış adına, özgürlükler adına, bireyin mutluluğu adına inşallah ve inşallah bütün ulusumuzu, bütün yurttaşlarımızı kucaklayan bir paket olur. Tabi gönül arzu ederdi ki bu paket açıklanmadan önce parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partiler, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşülerek bu paket hazırlansın. Yarın paket açıklanacak. Ama pakette ne olduğunu sadece iktidar partisi bilmekte oysa böylesine önemli konularda senin açıkladığın paket, benim açıkladığım paket olmaz. Bu paket, bütün demokrasiyi kapsaması lazım... Bu paket açıklandığı zaman Ak Partiye, CHP'ye, MHP 'ye, BDP’ye oy veren yurttaşlarımız herkes demeli ki; 'evet bizim düşündüğümüz paket bu paket, demokraside barışta özgürlükte bu paketin içinde var'. Çünkü benim kendi anlayışım böylesini önemli konularda kesinlikle iç politika hesabı yapılmamalı, böylesine önemli konularda kesinlikle oy hesabı yapılmamalıdır. Bu paket açıklandığı zaman Laz, Boşnak, Arap ve Kürt yurttaşlarda, bütün ulus demeli ki 'evet bizim arzu ettiğimiz paket açıklandı'. Bu pakette senin görüşün, benim görüşüm olmaz, isterdim ki herkesin görüşü olsun ve bütün ulusun görüşü olsun. Bu paket açıklandığı zaman yüzde 10 yurttaşımız yüzde 20 yurttaşımız yüzde 30 yurttaşımız memnun olur da diğer yurttaşlarımız memnun olmazsa doğru bir anlayış olmaz. Benim en büyük arzum şudur; böylesine önemli konularda yarın açıklanacak pakette de yüzde 100 yurttaşlarımız mutlu olmalıdır ve yüzde yüz yurttaşlarımızın inşallah yüzü gülmeli diye düşünüyorum" dedi.
 
Gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği ilanlar ile ilgili sorusu üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Sayın Topbaş'ın açmış olduğu kampanyaları izliyorum, bakıyorum. Ben arzu ediyorum ki İstanbul’da sevgi kazansın, Mardin’de, Şırnak’ta, Batman’da, Trabzon’da, Rize’de, Artvin’de, İzmir’de, Mersin’de, Sinop’ta, Kastamonu’da, Trakya’da da sevginin kazanmasını istiyorum. Benim bütün arzum İstanbul’da sevgi kazanacak Türkiye’de sevgi kazanacak, İstanbul’da ötekisi olmayan bir sevgi kazanacak. Daha sonra Türkiye’de bütün yurttaşlarımız birbiriyle kucaklaşacak" dedi.
 
SARIGÜL VE ÖCALAN TAZİYEDE KARŞILAŞTI
Mardin'den sonra Diyarbakır'a gelen Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül, annesini kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Hevedanlılar taziye evindeki taziyesine gitti. Kapıda Baydemir tarafından karşılanan Sarıgül daha sonra dua ederek, taziyelerini bildirdi. Sarıgül, taziye evinde iken taziye ziyaretine PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da geldiği görüldü. Öcalan ve Sarıgül'ün taziyede tokalaşmamaları ve karşılıklı koltuklarda oturmaları dikkat çekti. Öcalan'ın gelmesinin hemen ardından Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler Osman Baydemir ile vedalaşarak taziye evinden çıktı. 
 
BAYDEMİR: İNŞALLAH BU ÜLKEDE…
Taziye evi çıkışında konuşan Osman Baydemir, acıların paylaşıldıkça azaldığını, sevinçlerin ise paylaşıldıkça çoğaldığını ifade ederek, "Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'dan çok sayıda kişinin acımızı paylaştı. Bütün insanlar için anne kutsaldır. En büyük öğretmenim annemdi. Herşeyden önce karşılıksız sevmeyi, vicdanı ve şefkati, dayanma gücünü onda gördüm ve öğrendim. Bütün yaşamı boyunca bir tek gün zorluklara karşı isyan etmedi, hep şükretti. En büyük dualarından biri de 'Yarabbi sen hiç bir anneye, babaya evlat acısı yaşatma. Öyle günler gelsin ki anne ve babalar evlatlarını defnetmesin' idi. O'nun en büyük duası budur. İnşallah bu ülkede herkesin bir arada, kardeşçe yaşayacağı günler olur. Cumhurbaşkanımız, Bakanlar, Belediye Başkanları, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu , Zübeyr Aydar, Remzi Kartal, Bölgesel Kürt hükümeti Başbakanına kadar bütün herkes taziyelerimizi paylaştılar. Cep telefonum çaldığında Adana'dan, Trabzon'dan arayan Türk kardeşlerim taziye sundu. Beni en duygulandıran da buydu. Bu coğrafyada yaşayan insanları ortak tasada ve ortak sevinçte buluşturabileceğimiz, aydınlık bir gelecek umudum bir kez daha arttı"dedi.
 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, dünyanın her noktasında silahların gitmesi ve barış gelmesi gerektiğini ifade ederek, "Barışa hepimizin ihtiyacı var. Mutlaka artık Türkiyenin ve dünyanın hiç bir noktasında annelerin ağlamaması, barışın gelmesi lazım. Barışın gelmesi için senin paketin, benim paketim olmaz. Demokratikleşme paketi yarın açıklanacak. Umuyorum ki, bütün ulusun mutlu olacağı güzel açıklamalar yapılır. Herkes barış içinde yaşar. Herkesin kendi inancını, geleceğini, töresini, dilini özgür ve mutlu bir şekilde yaşamasını arzu ediyorum. Demokraisiye, barışa, özgülüğü inanan hiç kimse çözümün silahlı olmadığını, çözümün barışta olduğunu bilmeli. Ülkesini yönetenler, yönettikleri toplumla barış içinde ve kardeşçe yaşamalıdır. Ülkesini yöneten yöneticiler, kendi halklarıyla barış içinde yaşamazsa demokrasi gelmez. Benim Diyarbakır'da en büyük arzum, silahlar gitmeli, barış gelmeli ve barışı herkes istemeli. Ben demokrasi barış özgürlükler için yollardayım" dedi.
 
Sarıgül, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine, kendisinin hizmet peşinde olduğunu, koltukların kendisine güç vermediğini, önce Allah, sonra yurttaşın taktir duygusunun kendisine güç verdiğini de ifade ederek, "Ben hizmet erbabıyım. Hayatım boyunca kibirlenmedim, böbürlenmedim, hep mütevazı olmaya önem gösterdim. Koltuklar bana güç vermez, ben hizmet adamıyım. Hiç bir parti ayırımı yapmam. Önümüzdeki günlerde bakalım. Her şey hayırlısı her şey alın yazısıdır" diye konuştu. 
 
FELAT BOZARSLAN-MEHMET ALİ DİNLER / DHA
Editör: Wan Haber