Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Çekmeköy’de vatandaşlarla buluştu. Sevgi gösterileri nedeniyle alana planlanandan bir saat gecikmeyle gelebilen Sarıgül, vatandaşlara seslendi.

Siyasi parti gözetmeden tüm İstanbulluları kucaklayacağını söyleyen Sarıgül, “Demokratik bir yönetimle bütün İstanbulluları kucaklayacağız. Size şu sözü veriyorum. İstanbul’da bütün yurttaşlarımızı A patisi, B partisi demeyeceğiz. İktidar diyor ki ‘yurttaşlarımızın yüzde 50’si bize lazım’ Ben burada bu meydanda söz veriyorum. Yurttaşlarımızın yüzde 50 yüzde 60’ını değil yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. Güzel İstanbul’umuz coğrafi konumu, tarihi ve doğasıyla muhteşem bir noktaya taşıyacağız. Güzel İstanbul’un suyunu, denizini, toprağını, ormanın en iyi şekilde koruyacağız. İstanbul’da bilimin el vermediği, doğanın el vermediği, çevrenin el vermediği, sivil toplum kuruluşlarının onaylamadığı hiçbir projeye imza atmayacağız. İstanbul’da plansız, ulaşımı aksatan hataların önüne hep birlikte geçeceğiz. Güzel istanbulumuz artık bilimsel çalışmalara, planlı bir gelişmeye ihtiyacı var” dedi.

İstanbul’da kentsel dönüşüm adı altında vatandaşların mağdur edildiğini öne süren Sarıgül, “50 daireli bir apartmanda bir yurttaşım memnun değilse Allah’ım bana o binayı yıktırmasın” diye konuştu.
2B konusuna da değinen Sarıgül, “Babaannesinden, dedesinden kendisine yıllar önce bir gecekondu kalmış. Şimdi diyoruz ki ‘sen buraya şu kadar verirsen sana veririz yoksa ihaleye çıkarırız’ Böyle bir şey yapmayalım. 60 yıldır orada oturan yurttaşlarımızı yuvalarından etmeyelim. 2B’lerin çaresi, çözümü bu meydanda” şeklinde konuştu.

Mustafa Sarıgül, İstanbul’da ulaşım kitlendiğini ifade ederek, “Ulaşım sistemini yeni baştan düzenlemenin, trafik çilesine son vermenin zamanı geldi mi. Televizyonlarda bilbordlarda öyle reklamlar tanıtımlar yapıyorlar ki demokrasilerde bir insan kendi dönemi için konuşur. Yazmışlar 2023 neredeyse 2030 yazacaklar. Siz sandıktan çıkacağınızı nereden biliyorsunuz. Bilimi teknolojiyi kullanacağız. Ulaşım sorununu kademeli olarak bir çözeceğiz. Kent ulaşımına raylı sistemlere ve deniz taşımacılığına önem vereceğiz. Artık evlerinizden işyerlerinize gitmek çile olmaktan çıkacak inşallah. Bir yurttaşın İstanbul’da ortalama 1 saat ile 2.5 saat vakti trafikte geçiyor. Bu çileye son verecek olan tek çare var” diye konuştu.

Sosyal medyada gençlerden destek isteyen Sarıgül, “Bizim dönemimizde sosyal medya yoktu ama sosyal medya özgürlük ve demokrasi. Bu demokrasiyi de elinizden almak istiyorlar. Bir noktada 7 bin kişiyi görevlendirmişler. Nerede Sarıgül çıksa maşallah 50 tane yanıt atıyorlar. Benim de gençlikten ricam sosyal medyada çok destek bekliyorum. Yakında televizyonlarda bizi göstermeyecekler çünkü benim yandaş medyam yok. Beniz sadece Allah’ın var bir de sizler varsınız. Çalışa çalışa kazanacağız. Daha çok çalışacağız. Yeni fikirler üreteceğiz. İstanbul’umuzu dünya turizminde bir numara yapacağız. Bekle Paris, bekle Londra, orada New York varsa burada İstanbul var” ifadelerini kullandı.
15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Sarıgül, “13 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidar var. 15 Yıldır Sarıgül’ün hiçbir şeyi yok ama son 15 gündür başladılar niye çünkü korkunun ecele faydası yok. Medya onların olsun sokaklar ve duvarlar bizim” dedi.

Rakip adaylarla ilgi negatif bir kampanya yapmayacaklarını söyleyen Sarıgül şunları söyledi:

“Rakiplerimiz üzerimize nasıl gelirse gelsin pozitif kampanya yapacağız. Hiçbir adayla ilgili kötü olumsuz bir konuşmayı yapmayacağız. Zayıf fikir agresiftir. Onlar zayıf. Onların gitme vakti geldi. Biz çok rahatız merak etmeyin. Kuzey ormanlarını, İstanbul’un su havzalarını koruyacağız ve şehre nefes aldıracağız”
İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı hazırlıklı olduklarını söyleyen Sarıgül, “Çalışma arkadaşlarımla birlikte bütün depreme kaşı tedbirleri alacağız. Bina güçlendirmelerine önem vereceğiz. İstanbul’da depreme dayanıksız bir bina kalmayacak. Bütün binaları depreme dayanıklı hale getireceğiz. Çılgın projelerle değil akıllı projelerle geliyoruz” dedi.

Kendi iktidarı döneminde belediyede çalışan kimsenin siyasi görüşlerinden dolayı işinden olmayacağını söyleyen Sarıgül, inançlara, geleneklere ve Türk bayrağına saygılı herkesle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sarıgül, 20 yıldır İstanbul’da aynı yönetim anlayışının hakim olduğunu belirterek, şehirde artık değişime, yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“CHP tek başına iktidar olmadı” diyenlere de yanıt veren Sarıgül, “30 Mart akşamı Taksim’de görüşürüz” ifadelerini kullandı.

AK Partililerin korkmaya başladığını iddia eden Sarıgül, “İstanbul’u çantada keklik görenler korkmaya başladılar. Çantada keklik zannedenler Türkiye’nin her yerinde Sarıgül’den bahsediyorlar. Rahmetli Erbakan hocanın ekmeğini yiyorsunuz .Bu ekmek artık bitti. Sizi gideler sizi” dedi.

İnançlara saygılı laikliğin savunucu olduğunu ifade eden Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı:
“Allahımdan da inançlara saygılı laikliğimden de taviz vermem. Çanakkale olmasaydı, Anafartalar olmasaydı, Dumlupınar olmasaydı, Mustafa Kemal Atatürk ya İstiklal ya ölüm demeseydi biz bu toplantıyı nasıl yapacaktık. Dünyada 50 İslam ülkesi var. Bu ülkeler içerisinde demokrasi ile yönetiliyorsak kimin sayesinde. Mustafa Kemal Atatürk ‘cumhuriyet’ demeseydi Allah korusun Irak’tan, İran’dan, Suriye’den farımız olmazdı. Bugün demokratik bir dünyada Avrupa ile yarışıyorsak bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz”

Editör: Wan Haber