Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, şehrin içinden geçen Sarıçay'da çevre düzenlemesi yapılacağını söyledi.
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ve Çanakkale 3. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü İsrafil Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin'i makamında ziyaret etti. Ortak gerçekleştirilebilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Tekin, "Çevre duyarlılığının artması ve bu konuda bizim de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu alanda önemli olanlardan birisi de Sarıçay'dır. Bu konuda proje hazırlığı içersindeyiz. Bu düşünce ile İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Burhan Kütük ve 3. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürümüz İsrafil Erdoğan'ı davet ettik. Bunun dışında Milli Parklar ile ilgili meclisimizin bize verdiği önerge doğrultusunda bilgilerini aldık. Sarıçay bölgesinde gerçekleştirilecek proje ile çevre düzenlemesinin daha iyi olacağı düşüncesiyle bir çalışma başlatacağız" dedi.
3. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü İsrafil Erdoğan, "Gerçekleştirilmesi düşünülen çalışmanın Çanakkale için hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Bu noktada bize düşen görevi yerine getirerek birlikte gerçekleştireceğiz. Proje içerisinde olmaktan mutluyuz. Çanakkale'de 2 milli park var. Gelibolu Tarihi Milli Parkı bölgesinde 1 ilçe merkezi ve 8 köyümüz bulunmaktadır. İlçe merkezimizin imar planı var. 8 köyümüzden Alçıtepe, Kilitbahir, Seddülbahir'in imar planı 2007 yılında yapılmıştı. Alçıtepe Köyü'nün imar planı onaylanmıştı. Kilitbahir ve Seddülbahir köylerinin imar planları kıyı çizgi meselesi yüzünden bakanlıkça onaylanmamıştı. 45 köy Bigalı, Kocadere, Büyük Anafarta, Küçük Anafarta ve Seddülbahir köylerinin ise koruma amaçlı ve uygulama imar planları bakanlıkça 2011 yılında ihale edildi. Planlama sona erdi. İlgili firmanın planları bize sunmasının ardından onay süreci başlayacak. Troya Milli Park alanı içerisinde Kumkale beldesi ve 5 köyümüz bulunuyor. Tevfikiye, Halileli ve Yeniköy imar planları yapıldı ve onay aşamasında. Çıplak ve Kalafat köylerinin imar planları ise yapılmadı. İl Özel İdaresi ile beraber ortak hareket edilerek yapılacak. Koruma Kurulunca alınmış geçiş dönemi yapılanma şartlarına uygun hazırlanan projeler ilgili kurumca onay alındıktan sonra yürürlülüğe girecek" şeklinde konuştu.
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ise, "Halk sağlığını ilgilendiren konularda biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Bu konuda birlikte hareket ederek hizmet verilmesini sağlayacağız" dedi.
(GD-MŞ)

08.02.2013 11:58:45 TSI

Editör: Wan Haber