Sarıçam Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın güvenli gıda tüketimini tehdit eden kaçak kesim yolu ile piyasaya sürülmek istenen yaklaşık 1 ton eti imha etti.
Sarıçam Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Yıldırım Dilci'nin verdiği bilgiye göre, son 15 gün içinde gelen ihbarı değerlendirerek iki ayrı noktada yapılan çalışma ile 260 kilogram ve 400 kilogram olmak üzere toplam 660 kilogram kaçak inek eti ele geçirildi.
Piyasaya sürülmek için hazırlanan inek etinin hangi ortamda kesildiği, ineğin sağlıklı olup olmadığı hakkında bir bilgi ve bulgu bulunmuyor.
Halkın sağlıklı gıda tüketimini sağlamaya dönük çalışmalarına ağırlık veren Sarıçam Zabıtası, 2012'inin sonbahar döneminde de üç gün hastalığından ölen ve bu hayvanların etini piyasaya sürülme aşamasında ele geçirmişti.
Zabıta Müdürlüğü ele geçirdiği kaçak kesilen inek etlerini veteriner kontrolünden geçirdikten sonra düzenlenen tutanak ile Büyükşehir Belediyesi Katı Atık depolama tesislerinin bulunduğu alanda imha etti.
Bu arada kaçak eti üreten ve piyasaya süremeye çalışan kişiler hakkında da kanunun ön gördüğü para cezası kesiliyor. Bu miktarın 6 bin liraya kadar ulaştığı belirtildi.
(ADN-Y)

18.02.2013 12:06:38 TSI

Editör: Wan Haber