Sarıçam Belediyesi ilçedeki öksüz ve yetim çocukları sinemaya götürdü.
Yaklaşık 9 ay önce uygulanmasına başlanılan "Sarıçamlı Benimde Elimi Tut" projesi ile ilçede ikamet eden anne ve babalarından birisi olmayan veya anne ve babası ayrı yaşayan çocuklara dönük çalışmalar devam ediyor.
Başkan Ahmet Zenbilci'nin talimatı ile başlayan proje ile şimdiye kadar ilçede tüm öksüz ve yetim çocuklar tespit edildi. Başkan Zenbilci, yapılan araştırmalarda bir çok suç unsurlarının hedef kitlesi olan öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkarak onların manevi ve maddi bazı sorunlarına belediyenin imkanları dahilinde yardımcı olduklarını belirterek, "En başta bu çocukların manen yanında olduğumuzu ortaya koymalıyız. Bunu da yapmak için gayret ediyoruz. Babalarının ve annelerinin boşluğunu aratmamak için çaba harcıyoruz. Bu amaçla ilk aşamada çocuklarımızı Sinemaya götürerek onların yanında olduğumuzu ortaya koyacağız. Daha sonra bu çocuklarla birlikte olmak için piknik, hayvanat bahçesi gezisi gibi etkinliklerimiz olacak. Daha bir çok proje ve çalışma ile bu çocuklarımıza gerekli ilgiyi göstermeye devam edeceğiz" dedi.
Başkan Zenbilci, ilk etapta 50 öksüz ve yetim çocuğu belediye önünden çocukları sinemaya uğurlarken, Belediyenin Sosyal Hizmetler Sorumlusu İsmail Kılıç ve ilgili görevliler çocuklarla birlikte Optimum Alışveriş Merkezindeki sinemada gösterimde bulunan filmi izlediler.
(ADN-Y)

13.02.2013 13:17:53 TSI

Editör: Wan Haber