TSK’nın olaydan sonraki ilk “teknik arıza” yönündeki açıklamasına gönderme yapan Kalın, “İlk olarak TSK böyle bir ilk açıklama yapmıştı o günkü veriler ışığında. Genelkurmay başkanlığımız bu incelemeyi halen sürdürüyor. İnceleme ve soruşturma henüz tamamlanmış değil. O görüntüler de dahil olmak üzere bütün süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Kendileriyle de bu sabah yaptığımız görüşme neticesinde, bütün bu soruşturmanın neticeleri ortaya çıktıktan sonra kapsamlı bir açıklama yapılacak. Kendileri şu anda bu görüntüler ve diğer konularla ilgili yakın zamanda bir açıklama yapmayı planlıyorlar.

Bu açıklama yapıldıktan sonra TSK’nın tetkik açıklamasını esas almak suretiyle konuyu etraflıca değerlendirmek daha isabetli olacaktır” diyerek görüntüleri yalanlamadı.

Kritik soru: PKK’nın elindeki omuzdan ateşlenen ısı güdümlü füze kaç tane?

Düşen Kobra helikopter ile ilgili sosyal medyada ve video paylaşım sitelerine yansıyan görüntülerde Bir PKK’lının Rus yapımı olduğu görülen bir füze ile bir Kobra helikopteri düşürdüğü görülüyor. Ancak görüntülerden sonra TSK tarafından bu iddialar doğrulanmadı ve konu ile ilgili bugüne kadar henüz bir açıklama yapılmadı. (ZETE, Cumhuriyet)

Editör: Wan Haber