Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı 20.30’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıya; TBMM Başkanı Ismet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve ilgili üst düzey bürokratlar katılıyor.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşküne 18.55’te geldi. Görüşme, 45 dakika sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun bir araya geldiği görüşmede, Dağlıca’da yaşananlar ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ele alındı.

Davutoğlu, sınır ötesinde, kırsal alanlarda, şehirlerin mücavir bölgelerinde ve şehir merkezlerinde süren operasyonlara ilişkin, Kılıçdaroğlu’na bilgi aktardı.

“Kılıçdaroğlu, CHP’nin kaygılarını aktardı”
Öte yandan, CHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu’nun, saldırıya ilişkin geniş ve kapsamlı bilgilendirmede bulunduğu görüşmede, Kılıçdaroğlu da bölgede son dönemde yaşanan terör olayları başta olmak üzere, Dağlıca bölgesindeki saldırıyla ilgili partisinin kaygılarını aktardı.

Kılıçdaroğlu, “Ayrıca saldırının üstünden 24 saat geçmesine rağmen kamuoyuna geniş, kapsamlı ve aydınlatıcı bilgi aktarılmaması konusundaki” görüşlerini dile getirdi. (Ajanslar)

Editör: Wan Haber