Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi ve PRO HUMANITATE Derneği ortaklığı ile “Sara Van Kadın Eğitim Merkezi, tekstil ve seramik atölyesi kurulumu” projesi kapsamında tekstil ve seramik atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi. Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen açılış programına Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Çetin, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav’ın yanı sıra çok sayıda kadın kursiyer katıldı. Tekstil atölyesinin açılış kurdelesini Çoban ve Kaya kadınlarla birlikte keserek, atölyenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Atölyeyi gezen Çoban ve Kaya, burada yapılan çalışmaları inceleyerek, tekstil atölyesine ilişkin kurs eğitmeni tarafından bilgi aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi ve PRO HUMANITATE Derneği ortaklığı ile açılışı gerçekleştirilen tekstil ve seramik atölyesine ilişkin bilgi veren proje koordinatörü Figen Üzen, atölyelerde çalışan kadın kursiyerlerin 3 yıl boyunca eğitim göreceklerini söyledi. 320 kadın kursiyerin eğitime başlayacağını ifade eden Üzen, "Kadın kursiyerler bu eğitimlerle birlikte finanse de edilecek. Yani vermiş oldukları eğitimler karşılığı belli ücretler alacaklar. Şu an projemiz 2 atölyeden oluşuyor, bu atölyelerin başında da eğitmenlerimiz olacak. Kadınlarımız için oldukça yararlı bir proje olacak. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sonra Çoban ve Kaya beraberindeki kadınlarla birlikte seramik atölyesinin açılış kurdelesini keserek, atölyeyi hizmete açtılar.

Editör: Wan Haber