Sapanca Gölü'nden Sakarya'ya içme suyu transferini gerçekleştirecek olan çelik isale hattının çalışmaları sürüyor. Projenin geldiği nokta hakkında bilgiler veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "İnşa ettiğimiz hat sayesinde şehrimize uzun yıllar kesintisiz içme suyu temin edeceğiz. 14 milyon 747 bin TL'lik bir yatırımla hayata geçirdiğimiz projede, toplam 10 bin 806 metre uzunluğunda hat inşa ediyoruz. Bu hattın yaklaşık 4 bin metresi tamamlandı" dedi.
Sakarya'nın temel içme suyu kaynağı Sapanca Gölü'nden şehre su transferini gerçekleştirecek ana hat olan çelik isale hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çelik İsale Hattı Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, "Bilindiği üzere bugüne kadar üç isale hattı inşa edilmiş ancak gerek eski oluşları gerekse proje yanlışlıklarından ötürü şehrimizde uzun yıllar bir isale hattı patlağı sorunu yaşanıyordu. Bu sorunun kesin bir çözüme kavuşturulması için çalışmalarına başladığımız çelik isale hattı projesinde 4 bin metreyi tamamladık" şeklinde konuştu.
Güzergâhın değiştiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, "Toplam 10 bin 806 metre uzunluğundaki bu hattı, önceki güzergâhlardan farklı bir güzergâhta inşa ediyoruz. Bugüne kadar yapılan hatlar Esentepe üzerinden Maltepe içme suyu arıtma tesislerine ulaşıyordu. Çelik İsale Hattı ise Sakarya Üniversitesi'nin arkasından, Hızırilyas Tepesinde inşası büyük ölçüde tamamlanan son teknoloji arıtma tesislerine ulaşacak" diye konuştu.
Projede kapsamında bir de 453 metre uzunluğunda tünel inşa edileceğini kaydeden Başkan Toçoğlu, "Bin 600 milimetre çapında olan hatların 4 bin metre uzunluğundaki kısım bitti. Şimdi de 453 metrelik tünelin çalışmalarına başlanıyor. İnşaallah yılsonunda hemşerilerimizin çeşmelerine, bu sağlıklı hattan birinci sınıf içme suyu ulaştıracağız. Çelik borulardan inşa edilen bu hat, depreme karşı da dayanıklı olacak. Hat sayesinde isale hattı patlaklarından dolayı yaşanan su kesintileri son bulacak" ifadelerini kullandı.
(SC-İÇ)

03.02.2013 16:06:17 TSI

Editör: Wan Haber