PTT 1. Lig'in 20. haftasında Şanlıurfaspor kendi evinde ağırladığı Manisaspor'u 2-0 mağlup etti.
GAP Arena'da ilk kez gece oynanan maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfaspor Teknik direktörü Bahri Kaya, maç öncesi hazırlıklarının çok iyi olduğunu vurgulayarak, "Maç öncesi hazırlığımız gerçekten çok iyiydi. Geçen haftaki deplasman mağlubiyet hiç hak etmediğimiz talihsiz bir mağlubiyetti. Pazartesinden itibaren maça kadar teknik ve taktik olarak çok iyi hazırlandı" dedi.
Takımın birinci dakikadan itibaren kazanmak için her şeyi yaptığını ifade eden Kaya, "Lidere karşı 2-0'lık sonuç bizi şımartmamalı. Küme düşme ihtimali olan arkadaşlardan uzaklaşıyoruz. Bu üç puan bizi yukarıya çıkarıyor. Ayaklarımızı sağlam yere basarak ilerleyen zamanlarda kazanmaya endeksli bir Şanlıurfaspor olacak. İlk gece maçımızda seyircimiz çok muhteşemdi. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Her haftayı kendi haftası içerisinde değerlendirmek gerekir. Bu haftanın hırslı oynanmasının bir sürü nedeni var. Biz iyi oynuyoruz. Bu hafta kazandık bir daha böyle oynamayabiliriz. Her an her şey olabilir" ifadelerini kullandı.
Yapılan yeni transferlerle Manisaspor maçına çıkan Şanlıurfaspor'un eski oyuncularının da çok iyi olduğunu söyleyen Bahri Kaya daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeni ilaveler vardı arkadaşlarımız çok iyi hazırlandı. Zaten iyi oyuncularımız da çok iyi oyuncular. Geldiğimiz günden beri sadece 2 maçta kötü oynadık. Bırakın bu kadar olsun. Bu takım ne benim ne de futbolcu arkadaşlarımın. Şanlıurfaspor sizlerin sonuna kadar destek verin. Şanlıurfaspor herkesin beklentisine cevap verebilecek bir takım. Şuan küme düşme tehlikesinden uzaklaşmak için çok yoğun çalışıyoruz. Bu bizi ilk 6'ya çıkarak. Hiçbir oyuncumu göndermeyeceğim. Biraz şişti kadro ama ikinci yarı çok zor geçecek. Herkesi bu havuzun içerisinde tutacağım. Bölüm bölüm olumsuz yanları oldu. Maçın genelinde 1. dakikadan itibaren bizim kontrolümüzdeydi. Bu takım en az mağlup olan bir takım. 2-0'dan sonra skoru koruma telaşı oldu. Murat Kayalı 1 antrenmanla maça çıktı. Kolay değil bu işler, arkadaşlarımız yavaş yavaş katılacak. Biz bu sene Şanlıurfaspor taraftarına çok az kötü maç izlettik."
Şanlıurfaspor adına 2 gol kaydeden Murat Kayalı, maça tek antrenmanla çıktığını belirterek, "Şanlıurfaspor kendisini ispatlamış oyunculardan oluşan bir takım. Umarım herkesin desteği ile birlikte bu takımı play-off'a taşıyacağız. Bu sene ligde 15 maça çıktım. Şanlıurfaspor'da başarılı olmaya geldim. İnşallah burada hep beraber başarılı olacağız" şeklinde konuştu.
Geçen hafta Kartalspor beraberliğinden sonra buraya 3 puan alma hayali ile geldiklerini söyleyen Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Bu maç Kartalspor maçının devamı gibi oldu. Kötü oynadık. Ama biz günlük başarıların peşinde değiliz. Ligi bitirdiğimizde herkes nerede olduğumuzu görecek" açıklamasında bulundu.
Erginer, ilk yarıda 2-0 öne geçebileceklerini anlatarak, "Genel anlamda baktığımızda maçta kötü oynadık. Bu bizim için çok ciddi bir uyarı önümüzdeki maçlarda toparlayacağız. Ligin boyu çok uzun daha bu köprünün altında çok sular akacak günlük başarıların peşinde değiliz maçı bitirdiğimizde nerede olacağımız önemli. Şanlıurfaspor'u tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Manisasporlu futbolcu Bekir ise, Şanlıurfaspor karşılaşmasının zor bir karşılaşma olduğunu vurgulayarak, "Bugün zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk. Zemin şartları hava şartları ile zor bir karşılaşma oldu. 2 haftadır kötü oynuyorduk ama önümüzdeki haftadan itibaren galibiyetler alacağız. Her takım mağlubiyet alabilir her takımın puana ihtiyacı var. Her takım için her maç bir finaldir" dedi.
(RÇ-BÇ-S)

02.02.2013 22:29:00 TSI

Editör: Wan Haber