PTT 1. Lig'in 17. haftasında Şanlıurfaspor kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'u 1-0 mağlup etti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfapsor Teknik Direktörü Bahri Kaya, her iki takımın da eksikliklerine rağmen iyi mücadele ettiğini belirterek, "Biz biraz fazla pozisyon verdik. Ama iyi pozisyonlar aldık. Daha fazla gol atabilirdik iki fark yapabilirdik. Ama olmadı. Erciyes'te kazandı. Bulunduğu yeri hak eden bir Erciyespor ama biz de iyi oynadık. Biz bugün şu mesajı verdik; iç sahada kazanamama gibi bir sürü endişeler vardı. Ama öyle olmadı. Yeter ki inanalım biz bugün O kadar eksiklikle kazandık. Yeter ki yüreğimiz olsun. Yüreği olanlar bugün buradaydı yüreği olmayanlar evinde tatildeydi" dedi.
Şanlıurfaspor'da son günlerde yaşanan karışıklıklar ve istifalar konusuna da değinen Bahri Kaya, "Maçın teknik analizinden ziyade iki önemli konu üzerinde durmak istiyorum. Hiçbir teknik adam aynı sene içinde 2. kulübü çalıştıramaz. 26 kişi lige başladık 16 kişi kaldık. Yazık günahtır. Ben bugün Urfaspor'u çalıştırıyorum burayı bıraktığımda federasyon beni başka kulüpte çalıştırmasın. Kulüplere ve teknik adamlara böyle bir kural getirilmelidir. Futbolculara, menajerlere ve idarecilere sesleniyorum. Bugün bu maça ne şartlarla çıktığımızı kimse bilmiyor. İnanılmaz fedakarlıklarla sakatlıklar, moral bozuklukları bir çok sıkıntıya rağmen çıktık bu maça. Hafta içinde Başkanımız, yöneticimiz istifa etti. Kulübümüzü kaosa sürüklediler. Bu mevcut tüm yöneticilerime özellikle de Kemal Saraçoğlu'na ve Mehmet Cafer'e armağanım olsun. Onların çok emeği var çünkü bu takımda. Bugün bu maçta benim futbolcumun, kası, bileği ayağı ağrıyor yine de ölümüne 90 dakika maçta oynuyor. Öte yandan diğer futbolcu arkadaşlar sezon başı buraya geliyor parayı alıp cebe attıktan 3 hafta sonra Urfa'ya alışamadım bahanesiyle gidiyor. 26 kişi lige başlarken 8 kişi Urfa'ya alışamama bahanesiyle kaçtı. Alışamamanın da bir zamanı ve sebebi olur" diye konuştu.
Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) da seslenen Kaya, "Federasyona şunu söylemek istiyorum PTT 1. Lig'de bir takıma giden oyuncu en azından devre arası olmadan ayrılırsa aldığı paranın yarısını Kulübe iade etsin. 1,5 2 Milyon transfer zararına uğradık. Bugün 14 tane altın adam vardı sahada. Haklarını değil Urfa, hiç kimse ödeyemez. Ben kimseyi kastetmedim. Burada sorun futbolcularda ve yöneticilerde. İsim vermeye gerek yok. Yöneticilerin doğru oyuncalar bulması gerekiyor. 28 Aralık'ta Antalya'da buluşacağız. Tabi buluşturmayı gerçekleştirmek için ikinci yarıdaki durumun netleşip ortaya çıkması lazım. Çocuklara izin verdik herkes evine gidecek ama kim ne olacağını bilmiyor. Bu akşam yönetici arkadaşlarla toplantı yapacağız. Futbolcu arkadaşlarımızın alması gereken yüklü miktarda para birikti. Bugün maç primi var mesela bunun en azından kamptan önce yatırılması gerekiyor. 17 tane maç başı parası, peşinat olarak alacakları var. En az 1,5 milyon sıcak para lazım bu takıma. Sayın Bakan'ımızın ve Sayın Valimizin bu onurlu takıma sahip çıksınlar. Önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımız buraya geldiğinde ben de gelip görüşeceğim. Çünkü benim eski futbolcu arkadaşım. Ondan da bu takıma sahip çıkmasını isteyeceğim. Herkesin bu takıma sahip çıkması gerekiyor başka hiçbir alternatifleri yok. Mevcut takımı koruma uğraşı içerisindeyiz. Aramızdan bir iki oyuncu muhakkak ayrılacaktır. Tabi görüştüğümüz ve transfer etmek istediğimiz oyuncular da var. 4-5 tane çok iyi oyuncu alıp bu takımı sezon başı konulan ilk on'da tutma hedefine ulaştıracağız" şeklinde konuştu.
Şanlıurfaspor'un takım kaptanı Kemal Özkan ise, güzel bir galibiyet aldıklarını ve lider ile aralarında sadece 8 puan fark kaldığını söyleyerek, "Bu takımın kaptanı olarak şunu söylemek istiyorum; 8 puan fark var aramızda 22 puan aldık ve alın terimizle aldık. Ama burada her gün kaos yaşıyoruz. Her gün istifalar ve oyuncu gitmesi var. Ben takımın kaptanı olarak takımı motive etmekten yoruldum. Kendimi de futbola da veremiyorum kendimi motive edemiyorum. Ben hiç kimseye bu takıma sahip çıkın demeyeceğim. Çünkü takıma sahip çıkan bize ya da yöneticiye değil Urfaspor'a sahip çıkacak. Biz gidiciyiz ama Urfaspor kalıcıdır. Urfaspor'un üstünden kimse gurur yapmasın artık. Birisi çıkıp bir şeyler desin, artık bu kulüp biraz huzura kavuşsun. Geldiğim günden beri hep bir kaos var. Bazı taraftarlar 'istifa' diye bağırıyor. Her gün bir futbolcunun kafasında bir şeyler var. Bakalım devre arası ne olacak? Kim kalır kim gider onu hepimiz göreceğiz. Ben Urfaspor'u çok seviyorum. 2 aydır ağrıyan dizimle oynuyorum. Bu dizle kimse oynayamaz ben buna rağmen oynuyorum. Ben Urfalı değilim ama geldiğim günden beri bu takımı sahiplendim ve ağrılı bir şekilde oynamaya devam ediyorum. Ama herkes burada gurur yapıyor. Bu sebeple kalıp kalmayacağımı ben de bilmiyorum. Ben burada fedakarlık yapıyorsam bazı kişilerin de fedakarlık yapması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ
Kayseri Erciyesspsor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise maçı şöyle değerlendirdi:
"Neticeye baktığınız zaman kazanan Urfaspor ama maçın geneline bakıldığında çok ciddi ataklar geçiren, ve çok pozisyon yakalayan biziz. Bu halı saha da iyi oynamaya çalıştık. Ama maalesef sonucu getiremedik. İyi mücadele oldu sahada. Kendi takım arkadaşlarımı kutluyorum onların sayesinde bugünlere geldik. Bugün lider olarak haftaya girdiysek onların sayesinde oldu. İkinci yarıda gerekli tedbirleri alarak birinci olmayı hedefliyoruz. Urfaspor'u tebrik ediyorum."
Kayseri Erciyessporlu futbolcu Ozan da iyi oynadıklarını ancak beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını aktararak, "Beklemediğimiz bir yenilgi oldu. Oyun oynayan pozisyonları veren bizdik. Ama karşımızda Şanlıurfaspor vardı. Gerçekten çok iyi oynadılar. Ama saha kötüydü. İnşallah en kısa zamanda iyi bir saha olur. Ama kaybettik. Ama inşallah sense sonunda şampiyon olacağız. Bu ligin en fazla gol atan takımlardan biriyiz" açıklamasında bulundu.
(RÇ-MUD-BH-BÇ-S)

22.12.2012 18:29:19 TSI

Editör: Wan Haber