Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Programı, Şanlıurfa'da yeniden başladı. Minik öğrenciler ilk sütlerini Vali Celalettin Güvenç'in elinden aldı.
Şanlıurfa'da Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda yapılan süt dağıtımına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten katıldı. Öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile birlikte süt dağıtan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği çocuklara süt dağıtmaya başladıklarını ifade eden Vali Güvenç, uygulamanın devam edeceğini söyledi. Güvenç, "Çocuklarımıza haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacak. Bugün ilk sütler çocuklarımıza ulaştı" dedi.
Girdiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet eden Vali Güvenç, dersin İngilizce olması üzerine öğrencilerin kendilerini İngilizce olarak tanıtmalarını istedi. Sütün önemine değinen Vali Güvenç, çocukların bu konuda bilinçli olmasından dolayı kendilerini kutladı.
"Okul Sütü" programınca Şanlıurfa'da 229 bin üzerinde öğrenciye süt dağıtımı yapılacak.
(RÇ-MO-AŞ-Y)

18.02.2013 17:45:47 TSI

Editör: Wan Haber