Şanlıurfa'da geçtiğimiz ay bir lisede, öğrencilerine, tacizden dolayı müdür yardımcısını şikayet etmeleri yönünde baskı uyguladığı ileri sürülen okul müdürü ve 2 öğretmenin alındığı iddia edildi.
Geçtiğimiz ay Şanlıurfa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde okuyan 2 kız öğrenci, müdür yardımcıları A.A.'nın kendilerini taciz ettiği yönünde bir şikayette bulunmuşlardı. Okul Müdürü M.A. öğrencilerin şikayetini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ileterek konunun araştırılmasını istemişti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim müfettişleri konuyu araştırmak üzere söz konusu okula gidince öğrenciler müfettişleri protesto etmişlerdi. Lise öğrencileri, müdür yardımcıları A.A.'nın iftiraya maruz kaldığını ileri sürmüştü. Müdür Yardımcısı A.A.'dan şikayetçi olan 2 kız öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek şikayetlerini okul müdürü M.A.'nın baskısı ile verdiklerini söylediler. Bu olayın ardından S.A. ve G.K. adlı iki öğretmenin ise 2 kıza şikayetlerini geri almamaları konusunda baskı yaptığı iddia edildi. Yaşanan olayların İl Milli Eğitim müfettişleri tarafından tespit edilmesinin ardından hakkında taciz iddiası olan Müdür Yardımcısı A.A., öğrencilere baskı uygulayarak taciz şikayeti hazırlattığı ileri sürülen Okul Müdürü M.A. ile S.A. ve G.K.'nin soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığı iddia edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün söz konusu liseye müdür olarak Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Selim Yavuz'u geçici olarak görevlendirdiği öne sürülürken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Bu arada, okulun web sitesinden, bütün eğitim kadrosunun resimleri silindi.
(MUD-ÖK-Y)

01.02.2013 11:23:50 TSI

Editör: Wan Haber