Suriye'de iç savaş aralıksız devam ederken, yurtlarından kaçıp Türkiye'ye sığınan sığınmacılar ise kalacak yer olmadığından sokakta kaldı.
Kentin Akçakale Sınır Kapısı'ndan giriş yapan yüzlerce sığınmacı, Şanlıurfa'ya gelerek sığınacak yer bulmaya çalıştı. Kamplarda yer olmayınca sokakta kalmak zorunda kalan Suriyeliler, çocuklarıyla beraber otomobillerde ve inşaatlarda kalmaya başladı. Soğuk havadan korunmak için inşaatta ateş yakan aileler burada ısınmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise Suriyelilere yardım etmek için çaba sarf ediyor.
Yaklaşık bir haftadır sokaklarda olduklarını dile getiren Suriyeliler, "Aç ve susuz burada bekliyoruz. Suriye'nin İdlip bölgesinden savaştan kaçıp geldik. Ama şimdi sokaktayız, lütfen bize yardım edin çocuklarımız perişan durumda" dedi.
Şanlıurfalı vatandaşlar ise, "Biz günlerdir Suriyeli vatandaşlara yardım ediyoruz. Ekmeklerini sularını veriyoruz fakat bizim de gücümüz kalmadı. Devlet bunlara yatacak, barınacak yer versin" diye konuştu.
Öte yandan, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde kurulan konteyner konaklama tesisleri yolunda, tezeklerin üzerinde oturan ve titreyen aileler görünürken, küçük çocukların da battaniyelere sarılıp ısınması dikkat çekti.
(MUD-SO-Y)

22.01.2013 17:54:43 TSI

Editör: Wan Haber