Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı şiddete maruz kalan kadınlar için açılan kadın sığınma evleri gün geçtikçe artarken; Şanlıurfa'da bunun aksine sadece bir tane kadın sığınma evi bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Şanlıurfa'da şiddete maruz kalan kadınların sayısının az olduğunu bu nedenle sadece bir tane bulunduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, "Şanlıurfa'da kadın sığınma evini 2012 yılında açtık. Kadın sığınma evimiz 30 kişilik ve sürekli bir sirkülasyon yanıyor. Genelde aile içi şiddete maruz kalan kadınlarımız geliyor. kadınlarla birlikte çocuklarda sığınma evimizde kalabiliyor. Orada barınan kadınlarımız tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Herhangi bir işte çalışmak isteyen bayanlarımız olursa onları müdürümüz İŞKUR'A yönlendiriyor. Orada bir kadın gülümsemesi bile bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır" diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürü Sait Mızraklıoğlu, Şanlıurfa'da kadın sığınma evinin yanında bir de Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) de bulunduğunu söyledi. Mızraklıoğlu, ŞÖNİM'de şiddet uygulayanlara eğitim verildiğini ve şiddetin izlendiğini bunu önlemek amacıyla çalışmalar yapıldığını kaydetti.
(RÇ-YHY-Y)

07.02.2013 18:17:10 TSI

Editör: Wan Haber