Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya geçilen ve öğrencilerin sabah saat 08.00'de gidip öğleden sonra 14.00'de okuldan dönmelerini kapsayan 'tekli eğitim sistemi', Şanlıurfa'da sadece 5 okulda uygulanıyor.
Kalabalık bir nüfusa sahip olan ve Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle kırsal alandan kente göçün yaşandığı Şanlıurfa'da, öğrenci sayısının fazla olması sebebiyle tüm okullarda tekli eğitim sistemine geçilemiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, "Sadece 5 okulumuzda tekli eğitim sistemi uygulanıyor. Onun dışındaki bütün okullarda ikili eğitim sistemi var" dedi.
Okullarda öğrenci yoğunluğunun fazla olması sebebiyle bütün okullarda tekli eğitim sistemine geçilemediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pala, "Süleymaniye ve Eyyübiye semtleri de alabildiğine öğrenci yoğunluğuna sahip bölgeler. Oralarda da yaptığımız okullarda inşallah sınıflarda öğrenci sayısını azaltma yoluna gideceğiz. Köylerden kent merkezine göç fazla olduğu için, okullardaki öğrenci sayısı da fazla oluyor. Bu sebeple bütün okullarda tekli eğitim sistemine geçilmesi çok zor" diye konuştu.
Suriye'de yaşanan iç çatışmaların, Şanlıurfa'nın sınırda bulunan ilçelerine yansıması sebebiyle, kent merkezine yoğun göçlerin yaşanmasının okullardaki öğrenci sayısını da etkilediğini vurgulayan Pala, "Akçakale ve Ceylanpınar sınırlarında yaşanan savaş sebebiyle orada yaşayan vatandaşlar il merkezine göç ediyor. Bunlar da sınıflardaki öğrenci sayısının artmasına sebep oluyor. Ama yakın zamanda açılacak yeni okullar ile birlikte sınıflardaki öğrenci yoğunluğu da azalacaktır. Ama tabi bu sınıflarda öğrenci mevcudu 30'a düşemez çünkü Şanlıurfa'nın nüfusu fazla. 30 kişilik sınıf sayısının 2016'ya kadar gerçekleşmesini planlıyoruz. Ama tabi daha da önemlisi hedefimiz 2023'tür. Sayın Başbakanımızın hedef gösterdiği 2023'te; 'yüzde 100 okuyan Türkiye' ve 'yüzde 100 okullaşmış Türkiye' sloganları Şanlıurfa'da da gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.
(RÇ-SO-Y)

06.12.2012 16:51:44 TSI

Editör: Wan Haber