Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği tarafından, kaçakçılara ve narkotik madde satıcılarıyla alıcılarına yönelik çalışma başlatıldı.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 'uyuşturucu madde ticareti' yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; il merkezinde toplam daralı ağırlığı 73 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirilirken, olayla bağlantısı bulunan I.A. ve H.A. isimli şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, Şanlıurfa merkezde teknik takipler neticesinde gerçekleştirilen 19 ayrı operasyonda toplam 376 gram eroin ve 2 gram esrar ele geçirildi. Olaylarla ilgili toplam 33 şahsın yakalandığı ve 33 şahıstan 6'sının çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Öte yandan, suç organizasyonu içerisinde oldukları tespit edilen 7 şahıs il merkezinde, M.C. isimli bir şahıs ise Suruç ilçesinde yakalandı. Yakalanan şahıslar, ikametlerinde esrar maddesi bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülürken, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Kaçakçılık ve organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürütülen ve birçok suç yapılanmasının çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır" denildi.
(MUD-SO-Y)

10.01.2013 16:13:03 TSI

Editör: Wan Haber