Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü bünyesinde görevli İMD (İş ve Meslek Danışmanlığı) birimi çalışanları, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bin 342 ayrı iş yerini gezerek iş piyasası analizine yönelik anket çalışması yaptı.
İş arayanlarla işverenleri buluşturmayı hedefleyen ve iş arayanlara istedikleri nitelikte iş bulmak ve işverenlere aradıkları kriterlerde eleman bulmak amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İMD yetkilileri, vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunmak için bin 342 ayrı iş yerini gezerek iş bulmak isteyen vatandaşlar ile elemana ihtiyaç duyan iş yerlerinin arasında köprü vazifesi kuruyor.
İMD yetkililerinin yapmış olduğu bu çalışma ile iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri belirlemek ve bu mesleklerde istenen becerileri tespit etmek, önümüzdeki dönemlerde istihdam artışı veya azalışı beklenen meslekleri tahmin etmek, iş gücü piyasasında meydana gelen değişme ve gelişmeleri izleyerek bu değişim ve gelişmelerin iş gücü ihtiyacı üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak ve alınması gereken önlemleri belirlemek amaçlanmakta. Araştırma kapsamında İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nden alınan anket formları eğitimli anketörler tarafından işletmelerle yüz yüze görüşülerek uygulanmış ve Şanlıurfa il sınırları içerisinde bulunan işletmeler temel alınarak belirlenmiştir. Ziyaret edilen bin 342 iş yerlerinde yapılan ankette ise; "1İşverenin eleman ihtiyacı ve ihtiyaç duyulan işçilerin nitelikleri, 2Hangi meslek dallarında işçilere daha çok ihtiyaç olduğu, 3İşverenlerin işçi ihtiyaçlarını hangi yollarla karşıladıkları 4-Firmaların insan kaynakları politikaları nelerdir" gibi konular araştırıldı.
Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü bünyesinde görevli İMD yetkililerinin yapmış olduğu piyasa araştırması ile Şanlıurfa'nın iş gücü piyasasının genel fotoğrafı çekildi. İŞKUR'un önümüzdeki günlerde yapacağı faaliyetler iş gücü piyasası analiz sonuçlarına göre şekillenecek. Yapılan anket çalışmasının sonuçları ise önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
İŞKUR yetkilileri, bu tür çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.
(MUD-SO-Y)

18.12.2012 11:16:08 TSI

Editör: Wan Haber