Şanlıurfa şehir merkezinde ikamet eden Taş ailesinin evinde, bilinmeyen bir sebepten dolayı eşyalar kendiliğinden alev alıyor.
Şanlıurfa merkezde yaşayan 4 çocuklu Taş ailesinin 2 odalı evinde, 3 ayda 100'ün üzerinde yangın çıktı. Evde bulunan eşyalar kendiliğinden alev alırken, Taş ailesi bu durumun sebebini bir türlü bulamıyor. 3 yıl önce başlayan yangınlar Taş ailesini perişan hale getirirken, korkuya sebep olan yangınların bir ara son bulduğu belirtildi. Taş ailesinin evi daha sonra yeniden yanmaya başlarken, ailenin eşyaları kullanılamaz hale geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan ev sahibi Belkıs Taş, nereye gitseler aynı korkuyu yaşadıklarını dile getirerek, "Evimizde her şey yanıyor. 5 kilo un alıp ekmek yaptık o da yandı, salçamız bile yandı. Ne yatak ne elbise hiçbir şey kalmadı. Sadece bizim evde değil misafir olarak bir evde yatıya kalsak, orası da yanıyor" diye konuştu.
Taş ailesinin komşuları ise, evde çıkan esrarengiz yangınlarla ilgili şöyle konuştu: "Komşularımızın gittiği ev de yanıyor. Evden birkaç parça eşya aldık bari onları kurtaralım diye, eşyaları aldığımız evde de yangın çıktı. Komşularımız bir yere gidemiyor, ev yandığında ne yapacaklarını bilemiyorlar. Yangın çıktığında dışarıdan biri gelip yangını söndürmeye çalışıyor. Evde aklınıza ne geliyorsa o yanıyor."
Sürekli çıkan yangınlardan dolayı psikolojilerinin çok bozulduğunu ifade eden Belkıs Taş, bazılarının kendilerine güvenmediklerini ve eşyaları kendilerinin yaktıklarını düşündüğünü söyleyerek, "Eşyalarımızı kendimiz yaksak nerede yatacağız? Neden yapalım böyle bir şey? Biz de Müslümanız, biz bunu kendi evimize neden yapalım" diye isyan etti.
Öte yandan, gazetecilerin evde çekim yaptığı sırada evde yine yangın çıkarken, plastik leğenin içerisinde bulunan kıyafetler kendiliğinden alev aldı. Taş ailesi, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.
(RÇ-MUD-SO-Y)

03.01.2013 13:11:10 TSI

Editör: Wan Haber