Şanlıurfa'da, iki aile arasında çocukların tartışmasından dolayı başlayan kavga kanlı bitti. Olayda, 2 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.
Olay, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesine bağlı Kartepe köyünde öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, oyun oynayan çocuklar arasında çıkan kavga aile büyüklerine sıçradı. Daha önce husumetli olan aileler arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Silahların konuştuğu kavgada, aynı aileden Ayşe A, Vediha A. (19), Fatma A, Hüseyin A., Rabia A., Nusret A. (55) ve ismi öğrenilemeyen iki kişi yaralandı. Yaralıların 5'i ambulanslarla Şanlıurfa'da çeşitli hastanelere sevk edilirken, Nusret A ve iki yaralı Akçakale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Nusret A, kaldırıldığı Akçakale Devlet Hastanesi'nde, yeğeni Vediha A da Şanlıurfa'da hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerin cesetleri otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde polis yoğun güvenlik önlemi alırken, yaralıların akrabaları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etti.
Öte yandan kavgaya karışan diğer ailede ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Kartepe köyünde jandarma, güvenlik önlemleri aldı.
(RÇ-HO-Y)

10.02.2013 16:52:25 TSI

Editör: Wan Haber