Şanlıurfa'da 6 çocuklu bir aile, evlerini yaptıramadıkları için mahallede kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Aile, yetkililerden yardım bekliyor.
Şanlıurfa'nın Muradiye Mahallesi 3411. Sokak'ta ikamet eden Yusuf Berke, iddiaya göre eski evinin çökmesinden dolayı belediyeye müracaat ederek tekrardan yıkıp yapmak istedi. Belediyeden olumlu karar aldığını iddia eden Berke, evini yıktıktan sonra belediyenin gelip buraya inşaat yapamazsınız demesinin ardından mahallede çadır kurarak 6 çocuğu ve annesiyle beraber yaşamaya başladı.
Yaşadığı sıkıntıyı anlatan Yusuf Berke, "Şu an durumumuzu görüyorsunuz. İşçiyim, günlük 20 ila 10 TL arasında hamallık yapıyorum. Belediyeye gittim yıkım imarı aldım. Fakat evi yıkıp inşaata başlarken, belediyeden gelip sen burada ev yapamazsın dediler. Ben de mecburiyetten çocuklarımla beraber bir ambarda kaldım. Orayı da su basınca çadır kurmak zorunda kaldım. Şu an halimizi görüyorsunuz. 45 gündür yıkanamıyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, zaten hastalar. Ben ne yapacağım? Bana yardım edin" dedi.
Çektiği sıkıntıları ağlayarak dile getiren anne Güneş Berke ise, "Allah rızası için yardım edin perişan haldeyiz. Çocuklar hasta, sadece bir odamı yapayım" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Öte yandan, Şanlıurfa Belediyesi'nden yapılan açıklamada, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağı belirtildi.
(SO-ÖK-Y)

19.12.2012 16:54:13 TSI

Editör: Wan Haber