Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile polis ve zabıta ekipleri tarafından, kasap ve soğuk hava depolarına gıda denetimleri yapıldı. Denetimlerde, 700 kilogram bozuk et ele geçirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile polis ve zabıta ekipleri tarafından Haşimiye ve Eyyübiye'de kasap ve soğuk hava depolarına düzenlenen baskınlarda, 700 kilogram bozuk et ele geçirildi. Bozuk etler, el konularak zabıta ekipleri tarafında imha edildi.
Görevliler, hijyenik olmayan depoda bozuk etlerle yapılması planlanan lahmacun malzemelerine de el koydu. 2 saatlik denetimde ele geçirilen 700 kilogram et, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince zabıta ekiplerine imha edilmek üzere teslim edildi.
Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, "Uygun gıda üretmeyen, hijyenik olmayan gıdaları satanların bakanlığımızın ALO 174 hattına bildirilmeleri insani görevimizdir. Bu denetimlerimiz devam etmektedir. Halkımızın duyarlı olup bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.
(RÇ-MUD-SO-Y)

19.12.2012 14:51:57 TSI

Editör: Wan Haber