Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin evlerinde vurulmuş olarak ölü bulunduğunu bildirdi. Vali Küçük, olaya 'şudur ya da budur' diyemediklerini, polislerin evininin kapısında zorlanma olmadığını söyledi.

BİRİ TERÖR ŞUBEDEYDİ

Kentte emniyet güçleri Suruç'taki saldırı nedeniyle alarmdaydı. Olayın, biri terör şubesinde diğeri de çevik kuvvette görevli 2 polisin sabah işe gitmemesi üzerine evlerinde yapılan arama sonucu ortaya çıktığı öğrenildi. İki polis memurunun ev arkadaşı olduğu, Ceylanpınar'daki TOKİ konutlarında yaşadıkları öğrenildi.

EVDE İNCELEME YAPILIYOR
Olayda terör bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Polislerin ölü bulunduğu evde şu anda inceleme yapılıyor.

BELEDİYE BAŞKANI: PKK YAPMIŞ OLABİLİR
Ceylanpınar Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Atilla, ev arkadaşı olan 2 polis memurunun ölü olarak bulunduğunu ifade ederken, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Daha önce PKK’nın Suriye kolu olan PYD mensuplarınca otomobilinin geçiş güzergahına bomba konularak düzenlenen suikasttan kurtulan Başkan Atilla, polislerin de PKK mensuplarınca öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

ARKADAŞINI ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİR
Olayla ilgili çok yönlü araştırma devam ederken, olayın terör saldırısı olup olmadığı konusu henüz netlik kazanmadı. Polislerin oturdukları bölgenin güvenli olduğu belirtilirken, bazı yetkililer polislerden birisinin cinnet getirip arkadaşını şehit ettikten sonra intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu kaydetti.

Editör: Wan Haber