Fotoğraf sanatçısı Ersun Can, Sanko Sanat Galerisi'nde üçüncü sergisini açtı.
Ersun Can açılışta yaptığı konuşmada, 39 eserinin yer aldığı bu serginin 6-7 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, tekstil mühendisi olduğunu, işi gereği gittiği birçok yerde çektiği fotoğrafları insanlarla paylaşmaktan hoşlandığını söyledi. Can, bu sergiyi; insanların belki göremedikleri, gidemedikleri yerleri onlara göstermek amacıyla hazırladığını ifade ederek, fotoğraf çekimlerinde gittiği şehirler ve ülkelerdeki tarihi yapılar ve mimari eserlerin ilgi alanı olduğunu kaydetti. Tarihi güzellikleri insanlarla bağdaştırarak sergilediğini ifade eden Can, daha önce Kuşadası ve İstanbul'da sergi açtığını bildirdi. Ersun Can, fotoğraf çekimlerinde neden 'insan ve tarih' üzerine odaklandığını ise şu sözlerle paylaştı:
"Ören yerlerini ve tarihi mekanları dolaşırken birden aklıma gelen bir düşünce, beni 'insan ve tarih' başlığında oluşan bu fotoğraf çalışması konusunda heyecanlandırmaya yetti. Binlerce yıl öncesinde yaşamış medeniyetlerin sanat ve sanatçıya verdiği önem ve bu eserlere hala günümüzde hayranlıkla bakabiliyor olmamız, bende ayrı bir heyecan konusudur. 'İnsan ve tarih' isimli fotoğraf sergisiyle bugün yaşadığımız bu tarih yolculuğunda nereden nerelere geldiğimizi sorgulamak inanıyorum ki hepimizin ortak görüşü olacaktır."
Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir de sergide yer alan fotoğraflara bakarken, adeta Türkiye'yi gezmiş gibi hissettiğini dile getirerek, sanatçıya hitaben "Elinize sağlık" dedi.
Toydemir daha sonra Ersun Can'a, teşekkür plaketini ve Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını sundu. Can'ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergisi, 8 Şubat'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
(MDC-SO-Y)

26.01.2013 11:12:23 TSI

Editör: Wan Haber