Erzurum'da iki erkek yeğenine cinsel saldırı suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklu yargılandığı Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan S.D. (39), iki ayrı eylemi dikkate alan mahkeme heyeti, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 56. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası, duruşma salonunda mahkeme heyetine sinkaflı küfürler edince, adliye polisi tarafından etkisiz hale getirilerek dışarı çıkarıldı. Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından karara tepki gösteren sanık yakınları adliye binası önünde nüfus cüzdanlarını yakarak kararı protesto ettiler. Bazı sanık yakınları ise kararın açıklanmasının ardından baygınlık geçirdi. 112 sağlık görevlilerince müdahale edilen sanık yakınları hastaneye kaldırıldı.
CİNSEL TACİZ, İDDİANEMEDE...
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, iddiaya göre 2009 yılından itibaren merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. Eşi M.D. ile sorun yaşayan Ö. D. geçen Nisan ayında boşanma kararı aldı. Ailevi nedenlerle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sosyal Hizmet Birimi'ne başvuran Ö.D., kayınbiraderi S.D.'nin çocukları R.D. ile S D.'ye cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. S.D. 11 Mayıs günü 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine gönderildi.
SOSYAL HİZMETLER UZMANINA İTİRAF ETTİ...
13 yaşında olan yeğen R.D., sosyal hizmet uzmanı eşliğinde emniyette ve savcılıkta alınan ifadesinde, 3 yıl öce amcası S.D.'nin kendisine birçok kez cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Küçük kardeşi 11 yaşındaki S.D. de, yine sosyal uzman eşliğinde alınan ifadesinde benzer suçlamada bulundu.
'YENGEM SENİN BAŞINI BELAYA SOKACAĞIM' SUÇLAMASI
İddiaya göre, çocukların annesi Ö.D. şikâyetçi olurken, baba M.D. kardeşinden şikâyetçi olmadı. Çocuklar, aileden alınarak Sosyal Hizmetler Kurumu yurduna yerleştirildi. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 70 yıla kadar hapis cezası istemi ile Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan S.D. kendisine iftira atıldığını öne sürdü.
Suçlamaları kabul etmeyen S.D. son duruşmada, "Yengem 'senin başını belaya sokacağım' diye tehdit etti. Bu iftirayı attı. "
"GÖZLERİM KÖR OLSUN BEN BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIM"
Mahkemede tanık olarak dinlenen babaanne M.D. ise, oğlunun asla böyle bir şey yapmayacağını savundu. Gelinin çocukları dövdüğünü ve aç bıraktığını iddia eden M.D., "Çocukları ben büyüttüm. Gözlerim kör olsun böyle bir şey ne duydum ne gördüm" diye konuştu. İKİ YEĞENE TACİZE: 56.5 YIL HAPİS CEZASI
Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, 'İftira attılar, suçlamaları kabul etmiyorum" diyen S.D.'nin son sözlerin ardından mahkeme heyeti amca S.D.'yi TCK 103-2 maddesi kapsamında R.D. ile S D.'ye yönelik ''Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 56.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
KARAR SONRASI ARBEDE ÇIKTI...
Mahkeme kararının açıklanmasından sonra, tutuklu S.D.'nin yakınları mahkeme heyetine sinkaflı küfür edince adliye polisi tarafından etkisiz hale getirilerek duruşma salonu dışına çıkarıldı.
(AA-AT-Y)

15.01.2013 16:33:14 TSI

Editör: Wan Haber