Bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Güney Kore Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi’yi makamında ziyaret etti. Güney Kore Büyükelçisi Lee’nin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Abi, Büyükelçi Lee’ye teşekkür etti. Konuşmalarında ilde meydana gelen depremlere değinen Başkan Abi, “Van’da üç büyük deprem meydana geldi. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremlerin yanı sıra bir de bu süreçte Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alınıp tutuklanması, Van halkının üçüncü depremi yaşamasına neden oldu” dedi.


Ülkede son günlerde gündem maddesi olan barış sürecine de değinen Abi, tüm ülkelerin bu barış sürecine katkı sunması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Abi, “Güney Kore Büyükelçisi’nin burada bulunmasından dolayı özellikle kendilerinden bu barış sürecine destek olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Güney Kore Büyükelçisi ise, deprem sürecinde Van’a gelememekten dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti. Barış sürecine de değinen Büyükelçi Lee, “Barış süreci konusunda her zaman destek veremeye hazırız” dedi.


Konuşmaların ardından Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediyeyi ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Lee’ye kilim hediye etti.

Editör: Wan Haber