Rıdvan CAN


Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden B.Vanspor 24. Haftada konuk ettiği rakibi karşısında 10'ncu dakikada kalesinde gördüğü gole karşılık 45'nci dakikada Deniz Sert ve 55'nci dakikada Ali Kurt'un attığı gollerle rakibi Sandıklıspor'u 2-1 yenmeyi başardı. 


B.Vanspor'da kritik kurtarışlarlara imza atan tecrübeli file bekçisi' Muammer Yıldırım ise, Sandıklıspor'un son dakikada kazandığı penaltısını kurtararak takımına üç puanı getirdi. 


Maça baskılı başlayan ev sahibi B.Vanspor her hafta olduğu gibi Sandıklıspor karşısında da Kara-Kobralı taraftarın büyük desteğini arkasına alarak maça başladı. Karşılaşmanın daha ilk dakikalarında rakibine üstünlük sağlamayı başaran Siyah-Kırmızılılar peş peşe yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince konuk takım 10'ncu dakikada 1-0 öne geçti. B.vanspor kalesinde gördüğü golden sonra maçı bırakmadı. Karşılaşmanın 45'nci dakikasında Deniz Sert ile beraberlik golünü kaydetti ve soyunma odasına skoru eşitleyerek gitti. 


 Maçın ikinci yarısına ise hızlı başlayan B.Vanspor bu kez sahanın en iyi adamı Kaptan Ali Kurt ile 55'nci dakikada golü bularak 2-1 öne geçti. B.Vanspor rakip ceza alanı içerisine iyi yayılarak sağlı sollu ataklarla rakip kaleye gelirken, zaman zaman kontra ataklarla da kalesinde tehlikeli anlar yaşadı. Karşılaşmanın son dakikalarında Sandıklıspor'un geliştirdiği atakta cezaalanı içerisinde oluşan karambolde top B.Vanspor'un savunmasında görev yapan Gökhan Sipki'nin eline çarpması sonucu maçın hakemi teredütsüz penaltı noktasını gösterdi. B.Vanspor'un tecrübeli file bekçisi Muammer Yıldırım, penaltı vuruşunu kurtararak takımına 3 puanı getirdi. B.Vanspor evinde aldığı galibiyetle 31 puanla bir basamak yükselerek 11'nci sıraya yerleşti.

vansesi

Editör: Wan Haber