AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde faaliyet gösteren Özel Sandıklı İlkokulu, üçüncü sınıf öğrencileri hem kitap okuyacak hem de Türkiye'yi öğrenecek.

Üçüncü sınıf öğretmenlerinden Şahin Kurka, projeyle öğrencilere kitap okuma alışkanlığını benimsetmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu kapsamda öğrencilere harita bilgisi, il sayısı, plaka numaralarını öğreterek becerilerini geliştirmek istediklerini belirten Kurla, "Öğrenciler kitap okuyor, Türkiye'yi geziyor" görselli kitap okuma projesini başlattık." dedi. Kurka, proje kapsamında öğrencilerin 81 il dosyası içinde bulunan 1'er kitabı okuduğu zaman 81 kitap okumuş ve 81 ili harita üzerinde boyayarak öğreneceğini söyledi.

Özel Sandıklı İlkokulu Müdürü Tahsin Akça da, bir ülkenin geleceğinin iyi yetişmiş insanlarda olduğu bilinci ile okumaya büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda çocukların ilgisini çeken bu tür projelerle okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Akça, 2008 yılında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen "Türkiye Okuyor" kampanyasına da destek vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti
CİHAN

Editör: Wan Haber